Az eredmények magu(n)kért beszélnek

A 2016/2017-es tanév is sikerekkel zárult a Munka Utcai Alapiskolában

A Nyitrai Járási Hivatal Iskolaügyi Szakosztálya október elején valamennyi, a megyében működő alapiskolába és nyolcosztályos gimnáziumba eljuttatta az előző tanév versenyeredményeit összegző értékelését. Az iskolák végleges sorrendjét az összes fordulón (járási forduló, kerületi forduló, országos forduló) elért összpontszám határozta meg. Az értékelés alapjául kizárólag az Oktatásügyi Minisztérium által kiírt ill. általa hivatalosan (be)jegyzett versenyek szolgáltak.
Idén októberben én voltam az a szerencsés, aki elsőként olvashatta – elemezhette a bevezetőben említett értékelést, s mondhatom, annak olvasásakor büszkeség és öröm töltött el. A Munka Utcai Alapiskola, a Mi Iskolánk a 2016/2017-es tanévben elért versenyeredményeivel ismét előkelő helyen végzett: a Nyitrai kerület valamennyi alapiskolája és nyolcosztályos gimnáziuma közül 5 szlovák tanítási nyelvű intézményt magunk elé engedve a legjobb magyar tannyelvű általános iskolaként a 6. helyen végeztünk. A Komáromi járásban két pont híján a legjobb iskola lettünk a versenyeredmények tükrében: 237 pontunkkal az ezüstösen csillogó 2. helyezést értük el. A 2016/2017-es tanév tanulóink sportteljesítményét illetően külön meglepetést hozott, hiszen a sportversenyekben elért összpontszámunk alapján iskolánk (a szentpéteri szlovák tannyelvű alapiskolával osztozva) a dobogó 1. helyén áll.
Mindent egybe vetve iskolánk tanulói az elmúlt tanévben mintegy 37 különböző versenybe kapcsolódtak be, s ezek közül számos esetben jutottak el egészen az országos, sőt nemzetközi fordulókba, ahol aztán eredményesen szerepeltek. S hogy mennyire sokrétűek a MUAI-s tanulók, íme egy kis ízelítő azon versenyek sorából, melyeken a legmagasabb fordulókban értek el helyezést, ill. lettek eredményesek:
Az Oktatásügyi Minisztérium által figyelembe vett versenyek közül: Matematika olimpia, Fizika olimpia, Technika olimpia, Szép Magyar Beszéd, Röplabdaverseny, Kidobóverseny
A minisztérium összesítésében nem szereplő versenyek közül: Zrínyi Ilona matematikaverseny, Nemzetközi magyar matematikaverseny, Kenguru matematikaverseny, Katedra matematikaverseny, Bendegúz nyelvész verseny, Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, Tompa Mihály vers- és prózamondó verseny, Duna Menti Tavasz országos gyermekbáb- és színjátszófesztivál, Katedra történelemverseny, Primalex rajzverseny, Harmos Károly rajzverseny.
Valamennyi tehetséges és kitartó tanulónknak s az őket felkészítő – biztató pedagógusunknak szívből gratulálunk, s köszönjük, hogy munkájukkal hozzájárulnak iskolánk sikereihez.

Károlyi Szikonya Judit
az iskola igazgatója


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .