Egészségnap a Munka Utcai Alapiskolában

A komáromi Munka Utcai Alapiskolában az alsó és felső tagozatos tanulók részére egészség- és sportnapot szerveztünk. Ezen a napon arra törekedtünk, hogy a gyerekek hasznos, tanulságos, ismeretszerző, megelőző, szórakoztató és jó hangulatú programokon vegyenek részt.
Az alsó tagozaton a tanulók tornáztak, sportoltak, versenyeztek. Az osztálytermekben kisfilmeket néztek meg a helyes testtartásról, tisztálkodásról, közlekedésről. Az udvaron topográfiai feladatokat oldottak meg, énekeltek, kincset kerestek.

Örömünkre szolgált, hogy két anyuka is részt vállalt a programokból. Egyikőjük, Viola Klaudia zumba-bemutatót tartott, s „meg is táncoltatta a gyerekeket”, amelynek nagyon örült mindenki. Egy másik tanulónk édesanyja, Liška Márta egészségünk megóvására hívta fel a figyelmet. Egészségügyi nővérként tanácsot adott, mit tegyünk, ha megsérülünk, hogyan tudjuk a lehető legegyszerűbben ellátni a sérülést. Nagyon hálásak vagyunk a szülőknek, hogy szabadidejüket a gyerekeknek szentelték.

A felső tagozaton a rendezvény vezérfonala az egészséges táplálkozás és a mozgás volt. A tanulók saját testtömegindexük megállapításával kezdték a napot. Ezt követte a Komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola bemutatója Töltési Róbert irányításával. A szaktanintézet diákjai ízletes és egészséges ételeket készítettek. A munkálatokba természetesen bekapcsolódtak tanulóink is, és együtt finom kenőket, cukkinis tekercset, rizses-almás-mézes édességet, valamint gyümölcskoktélt készítettek. Egy rövid pihenő után tanulóink a tornateremben mozgatták meg izmaikat. Először Molnár Péter karateoktató mozdulatait próbálták ellesni, majd ismét Viola Klaudia zumbájára mozdultak meg a fiúk és lányok egyaránt. A napot Domján Nikolett jógagyakorlataival zárták.

Egészséget csak tudatosan lehet megőrizi, fontos, hogy odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra és a testmozgásra. A szülők és pedagógusok együttműködése és példamutatása jelentősen befolyásolja tanulóink egészséges életmódról kialakított képét.
Az öröm, a mosoly tanulóink arcán visszaigazolása volt az egészségnap sikerének. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, és szép emlékei közé sorolja majd ezt a napot.

Köszönetet mondunk mindenkinek, akinek szerepe volt rendezvényünk sikerében: támogatóinknak, Fehér Csaba volt kollégánknak és barátjának, Sárközi Jánosnak, valamint tanulónk édesanyjának, Švarba Katalinnak, akik magánemberként járultak hozzá az egészséges alapanyagok biztosításához. Köszönjük továbbá a foglalkozásokat tartó előadóknak, oktatóknak a gyermekeinkre szánt időt s energiát, valamint vendégeinknek, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket.

Rási Szekeres Mária és Győri Monika, a Munka Utcai Alapiskola pedagógusai

Mentés

Mentés


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .