Gútai ovisok a Komáromi Jókai Színházban

A gútai Tündérkert Óvoda immáron több éve vált bérletet a nagycsoportos gyerekek részére a Komáromi Jókai Színházba. Így az iskolai év során két alkalommal van módja a kicsiknek megtekinteni egy-egy gyermekelőadást, azzal a céllal, hogy óvodásaink elmélyíthessék a magyar kultúrához való kötődésüket. Az idei év első előadására 2017. október 24-került sor. Egy meseelőadást nézhettek meg a gyermekek, melynek címe Az elvarázsolt testvérek volt. A szereplők között megtalálható volt a ravasz Zöldboszorka, a dolgos édesanya, akinek elvarázsolják fiait, valamint az anya segítségére siető állatok: a jószívű medve, a hűséges kutya és a gyönyörű kandúr is. A mese az anyai szeretetről, áldozatvállalásról, a gyermekek kíváncsiságáról és önállóság utáni vágyáról szólt látványos díszletek között, lebilincselő színészi játékkal.
A színházlátogatás az óvodánkban mindig jeles nap. A gyerekek ünneplőbe öltöznek és kirándulnak is, nemcsak egy másik városba, hanem a színház különleges világába. Ezeken a kirándulásokon olyan dolgokat tanulhatnak meg a óvodásaink, mint például hogyan illik viselkedni a színházban, vagy hogy milyen öltözéket vegyenek fel a kulturális eseményre. Megtanulnak odafigyelni is egymásra az utazás során.
Leszögezhetjük, nagycsoportosainknak nagyon jó élményben volt részük. Jó volt látni a gyerekek arcán a boldogságot, ahogyan a hazafelé úton a buszban mesélték egymásnak az élményeiket, vagy délután a szülőknek, nagyszülőknek, akik értük jöttek a nap végeztével.

Tallósi Bagita Borbála


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .