Környezetvédelmi kiránduláson vettek részt a „Tündérkert” ovisai

Mindent, ami körülvesz minket, azt környezetnek nevezzük, és ezt már a gyerekek óvodás korban megtanulják. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a környezetünk hat miránk, és mi is hatunk a környezetünkre. A környezet tisztasága nagyon fontos az egészséges élethez, hogy tiszta levegőt lélegezzünk, és tiszta vizet igyunk.
Minden embernek fontosnak kéne lenni, hogy megvédje a környezetét, hogy gyermekeik és unokáik is legalább olyan környezetben tudjanak élni, mint szüleik.

E szempontokat figyelembe véve kirándulást tettünk a gútai Tündérkert óvoda óvodásaival október 26-án a nemesócsai enviromentális oktatóközpontba, ahol Béres Katalin mérnöknő játékos formában magyarázta el az óvodásoknak a természetvédelemről szükséges tudnivalókat. Óvodánk Erdő utcai kihelyezett osztályai is részt vettek a kiránduláson. Béres Katalin mérnöknő végig vezetett bennünket a rezervátumon, és megismertette a gyerekekkel az ott élő állatokat: lovakat, kecskét, szamarat, üregi nyulakat, karvalyt, de a már sajnos kihalt fajról, a túzokról is hallottak a gyerekek érdekes információkat. Az ismeretterjesztő program végén a gyerekeknek alkalmuk volt átmenni az erdő egy kis részén, majd szabadon játszhattak a kellemes időben és csendes környezetben.
Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagon térhettünk vissza az óvodánkba.

Mgr. Riflik Forró Anita
óvónő

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .