Exkurzión a komáromi Selye János Gimnázium IV.D osztálya

Mint minden évben, idén is tanulmányi kiránduláson vettünk részt. Gimnáziumi éveinkben számunkra ez volt az utolsó. Utoljára hallhattuk Édes tanárnő híres jelmondatát: „Kézen fogva kettes sorba!”
2017. december 19-én harminc végzős diák sétált át az Erzsébet-hídon, hogy elérje a vonatot. Édes tanár úr megrendelésére kellemes idő volt. Mindenki megvette a jegyét és Budapest felé vettük az irányt. Vonatunk a Déli-pályaudvarra futott be. Első állomásunk a Természettudományi Múzeum volt, ahol másfél órát tölthettünk el. Állomásunk következő helyszíne a Parlament volt, ahová Pánczél Károly, a Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője meghívásával léphettünk be. Nem csak a díjmentes belépés terén kedvezett számunkra a szerencse, az őrségváltást is megtekinthettük a Parlament előtti téren és a Szent korona mellett is.

Miután mindenki sikeresen átjutott a biztonsági vizsgálaton, kezdődhetett a tárlatvezetés. Egy kedves hölgy mutatta meg számunkra a Parlament bámulatos belsejét és avatott be minket a történelmi tudnivalókba. A beszélgetés során dicséretben részesültünk, miszerint nagyon művelt diákok vagyunk. A dicséret hallatán büszkén vettük tudomásul, mégiscsak ragadt ránk valami a négy év alatt. A 45 perc hamar elröpült.
Ezután már szabadabb program kapott teret. Gyalog vettük nyakunkba a várost. Egy kis karácsonyi vásárolgatás a plázában, majd a nap fénypontja a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren.
Élményekben gazdag napunk volt. A nap végére mindenki arcára kiült a fáradság. „Ez is megvolt” – gondoltuk. Jöhet az érettségi…

Veres Gréta Eszter, Šimonek Eszter
IV.D


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .