Szép sikerek a németolimpián

Nemrég tudósítottunk a Best in Deutsch nemzetközi versenyen való megmérettetésről, most pedig itt a következő lehetőség.
A Selye János Gimnázium diákjai 2018. január 18-án vettek részt a német nyelvi olimpia járási fordulóján. Négy diákunk készült lelkiismeretesen – a téli szünet néhány napját is feláldozva –, hogy visszatérve a ,,dolgos hétköznapokba”, a félévi jegylezárás kellemes napjait tarkítva, számot adjon kitűnő nyelvtudásáról.
A verseny számos témakör szóbeli boncolgatásából, képleírásból, szöveghallgatás utáni feladatokból és olvasott szöveg értelmezéséből állt. Két diákunk már tapasztalt versenyzőnek számít, hiszen az elmúlt években is a kerületi, ill. az országos fordulóig jutott el. Bartalos Angelika (IV.B) és Kovarčík Beáta (III.N) idén is kategóriája győzteseként szerepelt. Pinke Andrea (VI.N) és Juhász Eszter (II.D) viszont első alkalommal vett részt a németolimpián, és Andrea saját kategóriájában első, Eszter pedig második helyezett lett.
A kerületi forduló február 13-án Nyitrán kerül megrendezésre, bízunk benne, hogy a lányok ott is színvonalasan szerepelnek majd. A tét nem kicsi, hiszen az országos versenyen minden évben több kéthetes németországi ösztöndíj kerül átadásra. Angelika tavalyelőtt, Kovarčík Sára (VI.N) pedig tavaly nyáron részesült ebben a nagyszerű lehetőségben.
Diákjainknak szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy további szép sikereket érjenek el.

Fekete Judit,
a Selye János Gimnázium német szakos tanára


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .