Farsang a Selye János Gimnáziumban

„A tánc a karok és lábak költészete, a kecses és iszonyatos anyag, maga a mozdulat lehel bele lelket.” (Charles Baudelaire)

A farsang vidámságot, mulatságot, örömöt hozó események időszaka. Különösen a húsvéti böjtöt megelőző néhány napja mozgalmas, bár a bálok megszaporodása miatt ez az időpont mostanában március végéig is kitolódhat. Mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra, ilyenkor télen az ember talán jobban ráér. Február 10-én a szülői munkaközösség valamint a Selye János Gimnázium vezetősége szervezésében megrendezésre került a hagyományos Szülők, tanárok és iskolabarátok bálja a Selye János Egyetem konferenciaközpontjában. Vérpezsdítő latin-amerikai táncokkal nyitották meg az idei bált Markuss Gabriella és Roman. A konferáló szerepét Boros Anna, a szülői munkaközösség alelnöke vállalta. Mgr. Tárnok Magda, a szülői munkaközösség elnöke, a bál főszervezője és Andruskó Imre, gimnáziumunk igazgatója üdvözlő beszédében többek között megköszönte, hogy ilyen szép számban – több mint 230-an – megtisztelték a bált. A jó hangulatról a szervezők és a nagyszerű komáromi Dominó együttes gondoskodott. A szervezés minden apró részletre kiterjedt, külön köszönet a szülői munkaközösség tagjainak és Fehér Erzsébet titkárnőnek, illetve Czibulka Ildikónak, akik oroszlánrészt vállaltak a terem díszítésében. Egy bálnál nemcsak a nagysága, a résztvevők létszáma a meghatározó, hanem a hangulat is, amely áthatja az estét. Számunkra fontos a rendezvény közösségépítő szerepe. Szombat este az önfeledt szórakozásé volt a főszerep, a résztvevők pedig hajnalig mulattak. A tomboladíjból és az egyéni támogatásokból befolyt összeg – 1000 euró a Király Püspök Alapítványhoz került, 1450 euróval pedig a szülői munkaközösséget támogatták a kedves szülők. Jövőre készülhet mindenki február 9-én a következő Selye-bálra.

Január 24-én és február 22-én félévi, illetve farsangi álarcosbállal folytatta iskolánk az idei báli mulatozást. A közösségépítés mellett még két célt szolgálnak e rendezvények: diákjaink kulturáltan szórakozzanak, illetve megtanulják, hogyan kell egy rendezvényt megfelelő módon megszervezni. Idén több mint 500 diák ropta aulánk parkettjén a táncot.

Gimnáziumunk mára már hagyománnyá vált eseménye a harmadik évfolyam tanulói számára megrendezett koszorúcska, azaz a tánciskolát követő ünnepélyes bemutató a meghívott vendégek és tanárok számára. A tanulók, táncoktató segítségével, 10 próbán át megismerkednek az egyes táncok lépéseivel, majd ennek lezárásaként egy bállal koronázzák meg a napot, ahol mindenki kipróbálhatja a tanult táncokat.
Az idei év sem volt kivétel, először február 9-én a III.D osztály, majd egy héttel később, február 16-án a III.B és február 23-án, pénteken három osztály, a III.A és C, illetve a VII. osztály közös erővel mutatta be tánctudását. A félszeg lépések után diákjaink az est végére a parkett ördögei lettek.
Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .