“Ismerd meg a szlovák nyelvet” a Selye János Gimnáziumban

2018. február 27-én a komáromi Selye János Gimnáziumban került megrendezésre a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet elnevezésű verseny járási fordulója.
A társalgási vetélkedőben a 3. kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Ebben a kategóriában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos tanulói versenyeznek.
A rendezvényt Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója nyitotta meg, aki üdvözölte a versenyzőket, felkészítő tanárokat.

Csémy Marianna tanárnő, a verseny szervezője ismertette a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott. Az elsőben a tanulóknak egy felolvasott igényes szöveget kellett értelmezni és hűen reprodukálni. A másodikban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet kellett megfogalmazni és előadni. Az elkészített szövegeket jegyzet segítsége nélkül, emlékezetből kellett előadni.
A háromtagú zsűri különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így biztosítva volt a verseny anonimitása, és a zsűritagok pártatlansága.
Az első három helyen végzett diákok oklevelet és értékes díjakat vehettek át, és egyúttal jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a kerületi fordulóban, amely április 19-én Érsekújvárban kerül megrendezésre.

A 3. kategória helyezettjei:
1. Markuss Roman – Selye János Gimnázium Komárom – felkészítő tanár PaedDr. Králik Zsuzsanna;
2. Bruszi Tamara – Selye János Gimnázium Komárom – felkészítő tanár: PaedDr. Králik Zsuzsanna;
3. Kosár Norbert – Ipari Szakközépiskola Komárom – felkészítő tanár: Mgr. Sokol Erik.
A győzteseknek szeretettel gratulálunk, és sok sikert kívánunk a kerületi fordulóban!

Mgr. Csémy Marianna, a verseny szervezője


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.