Zrínyi Ilona Matematikaverseny a Selye János Gimnáziumban

7 kategória = 7 első helyezés

„A matematika egy része, tudjuk, kaptafákból áll, valamit ki kell számolni, vagy algebrailag végig kell vezetni, ez kétségtelen. De azért a matematika lényegét a gondolatok adják.”
(Reiman István)

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny teret nyújt a gondolkodásra, az ismeretek felhasználására és egy kis taktikázásra. Az idei verseny 2018. február 16-án került megrendezésre. Tíz helyszínen 35 iskola 932 matematikát kedvelő diákja mérte össze a tudását. A Selye János Gimnázium termeiben 324 diák versenyzett, közülük 115-en az intézmény diákjai. A tehetséges diákok szorgalmának és az elhivatott matematikatanárok munkájának köszönhetően az idei versenyen is kimagasló eredmények születtek. A tanulók 7 kategóriában versenyeztek, és mindegyikben elhozták az első helyezést. A díjazott tanulók:
6. osztály Bukor Emőke Zsuzsanna 1.hely
7. osztály Vitálos Tünde 1.hely
8. osztály Klepácsek László 1. hely
Gerencséri Barbara 2. hely
Kukucs Éva 6. hely
9. osztály Simonics Bence 1. hely
Borvák Annamária 2. hely
Bencsík Eszter 4. hely
10. osztály Jánosdeák Márk 1. hely
Farkas Csaba 2. hely
Pinke Andrea 5. hely
11. osztály Bukor Benedek 1. hely
Markó Anna Erzsébet 2. hely
Szabó Tihamér 3. hely
12. osztály Pszota Máté 1. hely
Édes Lili 2. hely
Czibor Dóra 3. hely

Az egyéni versenyben kimagasló pontszámot elért tanulók, Simonics Bence, Bukor Benedek és Pszota Máté meghívást kaptak az országos döntőbe Kecskemétre, melynek időpontja 2018. március 28-30.
Az elért eredményekhez szívből gratulál, és az országos döntőben is eredményes versenyzést kíván a verseny területi szervezője,
Horváth Katalin


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .