A Selye János Gimnázium Tehetség Díjasa

2018. március 24-én 9. alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Tehetségnap. A budapesti Szent Margit Gimnáziumban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Matehetsz hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a „Felfedezettjeink 2018” című pályázat nyerteseit.
Az idei Kárpát-medencei Tehetségnapot Bartók Béla születésnapjára emlékezve „A kilenc csodaszarvas” című hangfelvétellel nyitották meg, majd Bajor Péter, a szövetség ügyvezető elnöke bevezetőjében a tízéves jubileumát ünneplő Nemzeti Tehetség Program sikereit, az elért eredményeket ismertette.

A „Felfedezettjeink 2018” pályázatának díjazottjai, valamint a díjátadók: Kisgyőri Roland és Balogh László

A „Felfedezettjeink” ösztöndíjpályázat a hazai és a Kárpát-medencei magyar fiatalok fejlődését és előmenetelét hivatott támogatni. A felhívásra minden évben a Matehetsz tehetséghálózatának intézményei, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) 51 tagja és a Matehetsz 38 tagszervezete nyújthatnak be ajánlást. A pályázatra 5 és 25 év közötti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok jelentkezhetnek az intézmények munkatársainak ajánlásával. Idén nyolcan vehették át a „Felfedezettjeink 2018” pályázatának díját. A Selye János Gimnázium diákja, Gál Réka Ágota megosztott fődíjban részesült. Az ösztöndíjat és az ezzel járó elismeréseket Balogh László, a Matehetsz elnöke, valamint az EMMI képviseletében Kisgyőri Roland, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési Főosztályának főosztályvezetője adták át.
Rékának és felkészítőjének-édesanyjának, Kiss Szilvia színművésznőnek szívből gratulálunk!
-sjg-

A díjátadón elhangzott laudáció:

Gál Réka Ágota
Rendkívüli előadóművész.
Becsületes, kitartó, a sok művészi tevékenység mellett sosem hanyagolja el tanulmányait, kitüntetett tanuló. Nagy elismerést és sikereket ér el, ám ami ennél is fontosabb, hogy ezek után is megmaradt szerénynek. Tisztában van értékeivel, viszont pontosan tudja, hogy van hova fejlődnie tovább, és ennek érdekében fáradhatatlan munkát végez.
Tanulmányait a Színművészeti Egyetemen szeretné folytatni színész szakon. Erre tudatosan készül, képzi magát táborok keretein belül. A díjazott rendszeresen részt vesz olyan színházi fórumokon, amely művészi fejlődését segíti. A modern színház egyre jobban elrugaszkodik a verbális közlésformától, a mozgás kifejezőeszközét választja, így Réka előadóművészi tehetségét a színpadi látványtáncban is megmutatja és fejleszti. A színművészet mellett koreográfus szakra is szeretne jelentkezni.

Réka szavalásával a díjátadón is bizonyította tehetségét

Eddigi eredményei:
– Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny – országos 1. hely
– XI. Kulcsár Tibor Vers- és  Prózamondó Verseny – országos 1. hely
– Szlovák táncbajnokság – országos 1. hely
– Európa-bajnokság, színpadi látványtánc – 1. hely
– Felvidéki Református Szavalóverseny – országos 1. hely
– Reformáció 500. évfordulójára rendezett szavalóverseny, Kárpát-medencei döntő – 1.hely
– Nemzeti Verseny – Kárpát-medencei döntő – 3. hely
– „Te Aranyok Aranya!” Arany János emlékév-szavalóverseny – országos 1. hely

Fotó: Mayer András


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .