Nárciszok napja

Huszonkét évvel ezelőtt indította a Rákellenes Liga a nárciszok napjának nevezett országos gyűjtést. Idén április 13. lett a daganatos betegségek elleni harc napja. Jelképe a sárga nárcisz – a tavasz és a remény virága –, melyet az adományozók ezen a napon a ruhájukra tűznek.
A komáromi Selye János Gimnázium tanulói idén is bekapcsolódtak az országos gyűjtésbe és pénteken meg is jelentek papírperselyeikkel a város utcáin. Az adományokért sárga virágokat és szórólapokat osztogattak. Diákjainknak összesen 678,73 eurót sikerült összegyűjteniük. A pénzadomány hivatott segíteni és támogatni a rákkutatást, valamint a daganatos betegségekben szenvedők és hozzátartozóik számára készített projekteket a Rákellenes Liga szervezésében. Felhívják az emberek figyelmét a daganatos megbetegedésekre, de a lakosság tájékoztatására, tanácsadásra és pszichoszociális ellátásra is költenek.
A köszönet elsősorban a Rákellenes Ligát illeti, amely lehetővé teszi, hogy tanulóink bekapcsolódjanak az országos gyűjtésbe. Ezúton köszönjük önkénteseinknek, az iskola igazgatóságának, minden osztályfőnöknek és tanárnak a támogatást, amivel lehetővé tették a diákok számára az országos gyűjtésben való részvételt. Végül, de nem utolsó sorban, köszönjük a pénzadományokat.
Komárová Annamária


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .