Egy gól, két gól – nemzetközi minifoci bajnokság

Április végén, május elején hagyományosan minden évben az ógyallai speciális iskola szervezésében kerül megrendezésre az a nemzetközi minifoci bajnokság, melyet ebben az évben 2018. április 25-én tartottak meg az ógyallai stadionban.
A kellemes meleg, napsütéses időben ezúttal 6 csapat sorakozott fel a frissen nyírt zöld gyepen, hogy összemérje erejét a labda bűvöletében. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével a város polgármestere Mgr. Basternák Ildikó, valamint az  iskolafenntartó nyitrai kerület képviseletében Mgr. Milan Galaba. A jelenlevő vendégek pár mondattal üdvözölték a felsorakozott csapatokat, a nézőket és az iskola lelkes tanulóit. Mindenkinek sok szerencsét, sikert és jó eredményeket kívántak, valamint hangsúlyozták a becsületes játék fontosságát.

A biztató szavak után az iskola aerobik csoportja mutatkozott be Turančík Katalin vezetésével. A csoport tagjai a  Be my baby című számra mozogva, táncolva nyerték el a nézők tetszését. Produkciójukat végig hangos taps kísérte. A friss lendülettel előadott zenés mozgás után az iskola igazgatója, Mgr. Misák Zoltán bemutatta a megjelent csapatokat, üdvözölte a kapitányokat, s örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy sok ismerős arc tűnt fel a játékosok közt. A bemutatás után újabb táncos produkció következett, ez egy zumba egyveleg volt, melyet a helyi szabadidőközpont Betka nénije tanított be az iskola tanulóinak.
A megnyitó után kezdetét vette a már nagyon várt meccsek sora. A két csoportra osztott csapatok egymás után léptek a pálya füvére, hogy a labdát birtokolva minél többször rezegtessék meg a hálót. A lelátón ülő tanulók, szülők, tanítók folyamatosan biztatták a csapatokat, függetlenül attól, hogy melyik iskolát képviselték. Minden gólnál hatalmas üvöltések rengették meg a levegőt. A kéretlen irányítók tanácsokat kiabáltak be a pályán lévő játékosoknak: Patriknak rúgd a labdát vagy Lődd a jobb sarokba… A csapatok 8 percet játszottak egymással, majd pár perc szünet után következett a visszavágó. Ahogy az idő haladt, szépen kirajzolódtak az erőviszonyok. Minden pályán lévő játékos teljes erőbedobással üldözte a labdát, s harcolta ki a jó helyzeteket. Volt amikor gól lett egy helyzetből, de sajnos sokszor a háló mellett repült el a labda.
Az A csoport győztese az ógyallai speciális iskola lett, a B csoportot a zöldállási szlovák tannyelvű speciális iskola nyerte meg. Így ez a két csapat játszhatott a végső győzelemért. A szurkolók folyamatos biztatása, hangos éljenzése kísérte végig a teljes játékidőt. Az utolsó, döntő meccs során hajszálnyival, de a zöldállási csapat rúgott több gólt, így a bajnokság győztesei lettek.

Rövid pihenő után sor került az eredmények kihirdetésére. A csapatok közti végső sorrend így alakult:
1. helyen végzett a zöldállási szlovák tannyelvű speciális iskola
2. helyezett lett az ógyallai magyar tannyelvű speciális iskola
3. helynek örülhetett a mosonmagyaróvári Éltes EGYMI
4. hely jutott a komáromi magyar tannyelvű speciális iskolának
5. hely lett a verebélyi speciális iskoláé
és végül, de semmiképpen sem mondható utolsónak a
6. hely az aranyosmaróti csapaté lett.
Minden csapat jutalomban részesült, a győztes egy szép kupával is gazdagodott, s az érmek sem maradhattak el.
A csapatok kiértékelése után a legjobb játékos, kapus, góllövő kihirdetésére is sor került.
Legjobb játékos Lakatos Patrik – ógyallai iskola
Legjobb kapus Decsi Dávid – mosonmagyaróvári Éltes EGYMI
Legjobb góllövő Rigó Márió – zöldállási iskola
A legjobbak is szép jutalomban részesültek, oklevelet, ajándékokat kaptak.
A jó hangulatú délelőtt végén minden csapat elégedetten indult haza, megfogadva, hogy legközelebb majd ők nyernek.

Bathó Sylvia
pedagógus


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..