Bécsben járt a II.B osztály

A 2017/2018-as tanévben ismét sor került az osztályunk (2.B) tanulmányi kirándulására, amit mindenki nagy izgalommal várt. Idén utazásunk célpontjának az ausztriai fővárost, Bécset választottuk.
A kora reggeli, két és fél óráig tartó utazás után megérkeztünk a schönbrunni kastélyba, ahol számtalan új ismerettel gazdagodtunk. Sokat megtudtunk Mária Teréziáról, Ferenc Józsefről és Sissiről is. Mindemellett gyönyörködhettünk a kastély fényűző szobáiban. A kastély termeinek megtekintése után eltöltöttünk egy kis időt a kastélykertben. Megnéztük a Gloriette-t, sétáltunk, élveztük a napsütést. Ezután elmentünk egy kis városnézésre. Megnéztük a város híres, nevezetes épületeit. A kötelező program utolsó állomása a Szent István Székesegyház (Stephansdom) volt, fel lehetett menni a déli toronyba, ahol szép kilátás tárult elénk. A művészetkedvelők elmentek megcsodálni az Albertina múzeumban található festményeket. A nap további részét szabad programmal tölthettük. Vásároltunk, kávéztunk, pihentünk.
Összességében elmondhatom, hogy ez egy élményekkel teli nap volt. Köszönjük az osztályfőnökünknek, Komár Annamáriának és a német szakos Fekete Judit tanárnőnek, hogy megszervezték nekünk ezt a kirándulást, ezzel egy kis betekintést nyerhettünk Bécs világába.
Antal Réka
II.B osztályos tanuló


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .