Nyitra megye elnöke három selyés diákot fogadott

2018. június 13-án került sor Nyitrán a megye legsikeresebb diákjainak a fogadására. Doc. Ing. Milan Belica, PhD., Nyitra megye elnöke iskolánk, a komáromi Selye János Gimnázium három diákját részesítette elismerő oklevélben kimagasló eredményeikért: Bangha Rolandot (IV.N), Szakáll Lilit (II.A) és Koczkás Dávidot (III.A).

Bangha Roland a nyolcosztályos gimnázium negyedikes diákja. Művészi beállítottságú tanuló, különböző szavalóversenyeken kitűnő eredményeket ér el magyar és szlovák nyelven egyaránt, sőt érdeklik az idegen nyelvek is. A Jó Szó elnevezésű szlovák nyelvű szavalóverseny országos fordulóján az 1. helyet érdemelte ki szavalatával. Részt vett a szlovák iskolák legnagyobb szavalóversenyén is, a Hviezdoslavov Kubín kerületi fordulóján az első helyet szerezte meg, ezzel továbbjutott az országos fordulóra is. A Rimaszombatban évente megrendezésre kerülő Tompa Mihály vers- és prózamondó verseny országos fordulóján vers kategóriában 2. helyezést ért el.

Szakáll Lili a gimnázium II.A osztályos diákja, szorgalmas, tehetséges és sokoldalú tanuló. Az idei tanévben sikeresen képviselte iskolánkat a spanyol nyelvi olimpián, ahol miután megnyerte a nyitrai kerületi fordulót, s továbbjutott a szlovákiai döntőbe, Pozsonyba, ott szintén az első helyen végzett. De eredményesen szerepel matematikai és fizikaversenyeken is, sőt a sport is érdekli: tagja az iskola röplabdacsapatának, amely a járási diákbajnokságban a 2. helyen végzett. Lili vidám, pozitív lány. A sikerek ellenére nagyon szerény, diáktársaival barátságos, udvarias és segítőkész.

Koczkás Dávid III.A osztályos tanuló, a Komáromi Kajak-Kenu Klub aktív sportolója. Többszörös országos bajnok, több európai és világverseny sikeres – dobógós helyen végzett – résztvevője. Jó humorú, kommunikatív, jó magaviseletű diák, aki osztálytársai körében kedvelt és elismert.

Mindhárom diákunknak szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

-sjg-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .