VERSÜNNEPEN jártak a selyés szavalók

2018. június 9-én került megrendezésre a VERSÜNNEP 2018 seregszemléje a Pesti Vigadó Sinkovits Imre kamaratermében.

A Versünnep Alapítvány elnöke, Kolti Helga színművész üdvözlőbeszédében kihangsúlyozta ennek a szavalóversenynek a fontosságát, hiszen nemcsak az ország, hanem a határon túli magyar anyanyelvű versmondók legjobbjai gyűltek össze a patinás Vigadóban. 2018-ban is a magyar irodalom költőóriásai előtt tisztelgett a Versünnep Fesztivál: idén Nagy László, Petri György és Karinthy Frigyes életműve került a figyelem középpontjába. A Fesztivál mottójának is Karinthy egyik verssorát választották a szervezők: „… úgy sejtem, örömhírt hoztam én.”

A diákok korcsoport alapján versenyeztek. A Selye János Gimnáziumot az általános iskolák felső tagozatos kategóriájában Bangha Roland (IV.N, felkészítője: Farkas Adrianna) képviselte; a gimnazisták közt pedig Bukovszky Orsolya és Vida Gergely (III.C, felkészítőjük: Spátay Adriana) szálltak versenybe.

A több mint 50 szavaló teljesítményét egy kiváló szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai voltak: Dr. Sződy Szilárd dramaturg, rendező, Turi Bálint színművész és Kolti Helga színművész.

Mivel Bukovszky Orsolya a tavaly megrendezett Versünnepen az 1. helyet szerezte meg, az idei versenydrukkhoz még az is hozzájárult, hogy vajon sikerül-e Orsinak megvédenie a 2017-es eredményét.

Nagyon jólestek a hallgatóság és a versenytársak elismerő szavai, gratulációi – ezek némi reménnyel is kecsegtettek minket –, ennek ellenére izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Nagy örömmel és boldogan hallgattuk: az 1. helyen Bukovszky Orsolya végzett.

A tárgyi jutalmak mellett – azt hiszem – Orsi a legnagyobb ajándéknak azt tartja, hogy 2019. április 11-én, a költészet napján a Nemzeti Színházban léphet színpadra Szabó T. Anna versével, és „profikkal”, azaz színművészekkel, színinövendékekkel mérkőzhet meg.

Mindhárom szavalónknak szeretettel gratulálok, és az előadói pályán további sok sikert kívánok!

Spátay Adriana


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .