A balesetmentes közlekedés jegyében

Az óvodánkba, a gútai Brünni téri magyar tannyelvű Tündérkert óvodába járó gyerkőcökkel szeptemberben a közlekedési szabályokkal foglalkozunk, ismerkedünk. Elengedhetetlen, hogy a gyerekeket megismertessük a közlekedési szabályokkal, jelzőtáblákkal a biztonságos közlekedés érdekében.

Ennek az érdekében szeptember 27-én ellátogattunk a galántai közlekedési parkba, ahol a kicsik jelzőlámpák, különböző közlekedési táblák segítségével biciklizhettek, rollerezhettek. Itt könnyedén és biztonságosan alkalmazhatták a már elsajátított ismereteiket a közlekedésről.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megfelelően felkészítsük a gyermekeket arra az időre, amikor először felülnek a kerékpárjukra és a városi közlekedés aktív részeseivé válnak. Fokozottan felhívtuk a figyelmet a biciklisisakok használatának fontosságára is.

Legfontosabb célunk az, hogy amikor elérkezik az az időszak, akkor mindegyikük tisztában legyen a közlekedés alapszabályaival, a saját és a közlekedés többi résztvevője testi épsége érdekében.

Mgr. Anita Riflík Forróóvónő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .