Szólj csengő…

Meghitt pillanatoknak lehettek tanúi azok a szülők, rokonok, pedagógusok, akik december 21-én megtekintették az ógyallai speciális iskola hagyományos karácsonyi műsorát.

Az iskola tanulói már hetek óta lelkesen készültek az ünnepi alkalomra. Gyorsan gazdára találtak a pedagógusok által kiválasztott versek. A karácsonyi dalokat kórusban tanulta mindenki. Vidám jelenettel, táncos produkciókkal is készültek páran.

Péntek délelőtt gyerekzsivajtól visszhangzott az iskola minden terme. A folyosót a kíváncsi szülők, érdeklődők töltötték meg. Fél tízkor felcsendültek a karácsonyi dallamok, s mindenki elfoglalta helyét az előadásnak helyet adó tanteremben. A nagy nyüzsgés csillapodtával megszólalt a kórus előadásában a Bimm-bamm kezdetű, kánonban előadott dalocska. S innentől kezdve majd egy órán keresztül egymás után hangzottak fel az ünnepi versek, karácsonyi dalok szálltak a légben. A 4.H osztálytól megtudtuk, hogy:

Ül a tél a hegy tetején,

fehér kucsma van a fején.

A hátán meg fehér suba,

készülődik a faluba!

A karácsonyi csengő elmesélte, hogy ő bizony csilingel az ágon, miközben Télországból megérkezett KARÁCSONY. A versre válaszul a kórus felszólította a beszélő csengőt, hogy most már csilingeljen is:

Szólj csengő, csingi-lingi-ling, szólj kisharang!

Szólj csengő csingi-lingi-ling, szólj kisharang!

A tradicionális dalok közül idén a Kirje, kirje kisdedecske hangzott fel.

A villám lábú lányok, valamint a bátor fiúk három különböző produkcióban villogtatták meg ritmusérzéküket. A táncos produkciók közt Jézuskához szóltak a versek Vlado és Leonardo előadásában. Az iskola kórusa egy vidám jelenet előtt közösen hívta a Mikulást eképpen:

Mikulás, Mikulás kedves Mikulás,

Gyere már, gyere már minden gyerek vár!

Az utolsó sor elhangzása után be is toppant a nagy pocakú, mosolygós Mikulás. Nevetés, nagy taps kísérte produkcióját. Egyre oldottabb lett a hangulat, a nézők a dalok jelentős részét együtt énekelték a gyerekekkel, a táncok során lábukkal topogták az ütemet.

Lassan elfogytak a versek, dalok, táncok. Mint minden évben, idén is egy nagyon szép, lírai, Jézust dicsérő himnusz zárta az ünnepi műsort. A szereplőket felkészítő pedagógusok is beálltak a kórus tagjai közé, s mély átéléssel, áhítattal együtt énekelték, hogy 

Ne félj, mert megváltottalak,

neveden szólítottalak,

karjaimba zártalak

örökre enyém vagy…

A meghitt program végén az iskola igazgatója megköszönte a gyerekeknek a szép előadást, minden felkészítő pedagógusoknak pedig az önzetlen munkát. Ünnepi beszéde végén

BÉKÉS, BOLDOG, KARÁCSONYI ÜNNEPEKET kívánt mindenkinek.

Bathó Sylvia

pedagógus

ógyallai speciális iskola


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .