A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja a Selye János Gimnáziumban

Érdekelnek a gazdasági élet és a politika eseményei? Még nem tudod, a középiskola után hogyan tovább? Szeretnél egy nyitott, a világ történései iránt érdeklődő közösség tagja lenni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel indított a budapesti Mathias Corvinus Collegium ingyen igénybe vehető középiskolás programja. Január 9-én a Selye János Gimnázium aulájában hallgathatták meg harmadikosaink Nagy Csomor András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsős jogászhallgatójának előadását. András a program juniorképzésének egyik felvidéki tagja. A program fővédnöke Prof. Dr. Romsics Ignác történészprofesszor.

Tehetséggondozó képzésükben nyolc e-learning kurzussal várják diákjainkat, a távoktatási kurzusok mellett havonta, szombatonként megrendezett készségfejlesztő tréningekbe, és az ország egyik legjobb középiskolás közösségébe csatlakozhatnak be tanulóink.

A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A képzésben részt vevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videóelőadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására.

A Collegium Középiskolás Programjának célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek. Társaikhoz képest jelentős előnyhöz jutnak az érettségi és felvételi vizsgáik sikeres letételéhez, illetve nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium egyetemi képzésébe. Felkészülési lehetőséget biztosít olyan diákok számára, akik már tudják, hogy a jövőben a magyar közélet szempontjából jelentős alkalmazott társadalomtudományokkal (jog, közgazdaságtan, business, diplomácia, nemzetközi kapcsolatok, egyéb bölcseleti tudományágak) kívánnak foglalkozni. Előadónk hangsúlyozta, hogy az érdeklődő diákok felvételi eljárás után vehetnek részt a képzésben, és a szombati képzési napjaikhoz félév közben is lehetőség van becsatlakozni kiemelt felvételi időszakukon kívül! Elsősorban azokat a diákokat szeretnék megszólítani, akik készek és képesek komoly és felelősségteljes munkára, és szívesen ismerkednének hasonló érdeklődésű, az ország más tájain élő kortársaikkal.

Tavaly tíz diákunk kapcsolódott be online, bízunk benne, hogy idén is lesznek érdeklődők. A programjukkal kapcsolatos bővebb információk a www.mcc.hu honlapon és a https://www.facebook.com/KP.MCC oldalon olvashatók.

Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .