Tanulmányi kiránduláson a Selye gimi III.C-s diákjai

Az idei tanulmányi kirándulásunk kulcstémája a pályaválasztás volt. Úgy érzem, ez az az évfolyam, ahol a leginkább aktuális azon elgondolkodnia a tanulóknak, hogy „Hova tovább?”, „Mi leszek, ha nagy leszek?” stb. Hamarosan el kell dönteniük, hogy milyen szemináriumokat választanak negyedik évfolyamra, és ehhez elengedhetetlen az is, hogy körvonalazódjon bennük, melyik főiskolára/egyetemre és azon belül mely szakokra szeretnének jelentkezni.

Éppen ezért választottuk kirándulásunk fő céljának az idei Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, ahol a többnapos seregszemlén közel 200 kiállító és több, mint 52.000 látogató vesz részt évről évre. Közel 50 hazai felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről és akár a tanulmányokat követő jövőképről is.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.”

Az osztály már előre készült, és konkrét elképzelésekkel vágott neki a szakkiállítás standjainak. Amint megérkeztünk 30 tanulóval a helyszínre, szinte azonnal „nyomuk is veszett” és a 3-4 órás szabad ismeretszerző-körút végén láttuk csak őket viszont, tele pozitív élménnyel.

Voltak, akik még nem tudták, milyen irányba szeretnének majd továbbtanulni, voltak olyanok is, akik már konkrétan a kiszemelt 4-5 egyetemhez látogattak el, de a visszajelzések alapján mindenki számára nagyon hasznos volt ez a börze.

A délutáni órákban már csak egyetlen programunk volt, ez pedig a cyberjump (trambulin park), ahol mindenki levezethette a megmaradt energiáját 2 óra önfeledt ugrálással, trambulinozással, mászással. Már így nap végére úgy éreztem, hogy az 1 óra kevésnek, de a 2 óra már túl soknak bizonyult a gyerekek számára, de azért azt hiszem, jó élménnyel távoztunk a trambulin parkból is.

Összefoglalva tehát: a szakkiállításon mindenki választ kapott a kérdéseire, és remélhetőleg mindenkinek sikerült találnia egy olyan szakot, amit a jövőben szívesen tanulna. Valamint, ha a cyberjump felé jár, mindenképp próbálja ki a ninja warrior pályát (persze nem az igazit), melyet a tanulók is előszeretettel teszteltek. És persze a kosárlabda gépet is, ahol Paraska tanár úr és én új rekordot állítva hagytuk ott „örök időkre” a gimnáziumunk nyomát.

Šenkár Vica (III.C), Nagy András (osztályfőnök)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .