Az Új Szóval tanultak az ógyallai speciális iskola diákjai

Iskolánk már hagyományosan aktív résztvevője az Új Szó napilap által meghirdetett programnak. Szeptembertől októberig csütörtökönként, összesen 4 alkalommal jelent meg a program melléklete az újságban. Déguisement Pokemon Ezen idő alatt a résztvevő iskolák ingyen kapták meg a napilap adott számait, valamint a témához kapcsolódó munkafüzetet.

A gazdaság hatásai, a környezeti problémák, veszélyeztetett állatfajok, az élelmiszerek pazarlása és számos más apró, de fontos téma aktívan foglalkoztatta a tanulókat.

Minden osztályban rendszeresen megbeszélték az adott hét témáját. Olvasásórákon lehetőség volt az adott szövegek elolvasására, ez minden esetben az előkészület volt. A témák feldolgozása már más-más órán történt. A legnagyobbak etikai és polgári nevelés órán, a kisebbek honismeret és tárgyi nevelés keretén belül foglalkoztak a projekttel. cover iphone 8 plus Nagyon tartalmas beszélgetések kerekedtek egy-egy óra keretében. Mindenki értelmesen tudott a témákhoz szólni, bár több esetben tévhitek is felbukkantak. Ezeket közösen megvitatták a tanulók, a pedagógusok rámutattak a hibás elgondolásokra. crop top licorne Alaposan kitárgyalták a hibák mibenlétét, s helyes útra terelték a nebulók elgondolásait.

Nagy sikere volt a veszélyeztetett állatfajokról szóló résznek, ezzel több tanítási órán is foglalkozni kellett.

A környezetet szennyező hulladék témája nem volt ismeretlen tanulóinknak, hisz ez évente visszatér az iskola tanterveiben. A sokakat foglalkoztató divatról olyan dolgokat tudhattak meg a gyerekek, amire bizony rácsodálkoztak. sac pokemon Volt, aki matematika órán azt számolgatta, hogy az aznapi öltözéke hány liter vizet szennyezett be. Más a családja által felhasznált havi műanyagzacskó mennyiséget próbálta meg összegezni. A csütörtöki mellékletek összegyűjtésre kerültek, s a projekt befejezése után az 5.H osztály néhány tanulója posztert készített. custodia iphone cover Kiválasztották, mely képek és szövegrészletek kerüljenek felragasztásra. Ezeket kivágták a lapból, majd a poszter alapját adó zöld kartonon elrendezték. custodia samsung cover Mindenki elmondta a véleményét az elrendezésről, ezután felragasztották a képeket, szövegeket. plaid licorne Nem siették el a munkát, összességében négy tanítási órát áldoztak az alkotásra. A kész poszter az osztály falára került, ahol a tanulók naponta felidézhetik a tanultakat.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .