Német nyelvi olimpia: kerületi 1. hely

Az évente megrendezésre kerülő nyelvi olimpiákon az alap- és a középiskolák legjobb diákjai mérik össze nyelvtudásukat más-más kategóriákban. A kerületi versenyen való részvétel feltétele a járási olimpia 1. vagy 2. helyezésének elnyerése.

Az idei tanévben ez a komáromi Selye János Gimnázium három „németes” tanulójának sikerült: Pinke Andrea (VII.N, felkészítő tanár Fekete Judit), Juhász Eszter (III.D, felkészítő tanár Musitz Marietta), Kovarčík Beáta (IV.N, felkészítő tanár Szénássy Edit). A járási versenyt követően ők képviselték az iskolát a nyitrai kerületi német olimpián, amelyet a megyei tanügyi hivatal megbízásából a Golianová utcai gimnázium szervezett. (Juhász Eszter végül betegség miatt sajnos nem vehetett részt.)

Tehetséges diáklányaink alaposan felkészülve sikeresen oldották meg az igényes írásbeli feladatokat, ami feltétele volt a szóbeli résznek. A megoldásokhoz szükségeltetett a nyelvtani szabályok ismerete, a jó nyelvhelyesség, a felolvasott szöveg megértéséhez pedig gazdag és választékos szókincs.

Az 1B kategória győztese Kovarčík Beáta lett százszázalékos eredménnyel, s így majd ő képviseli a nyitrai kerületet a Pozsonyban megrendezendő országos döntőben. Pinke Andrea a 2B kategóriában eredményes megoldó lett, s ezzel bebizonyította, hogy az iskolai órákon is magas szinten meg lehet tanulni németül.

A németolimpia egy tehetséggondozó verseny. A tanárok a felkészülés során segítik a diák személyiségének kibontakozását, fejlesztik képességeit, s mellette a német nyelv igényes használatára nevelik motiváló feladatokkal.

Az eredményekhez gratulálunk és az országos németolimpián sok sikert kívánunk!

Szé, SJG


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .