Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

A verseny meghirdetője: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatási Államtitkársága támogatásával. bracelet licorne A verseny célja: Az anyanyelv, mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének fokozása. Fogja össze a magyar nyelvet beszélő fiatalokat, hiszen mi egy nyelven gondolkodunk: legfontosabb feladatunk az identitás, az egymáshoz tartozás erősítése. A versenyen a Magyar Nyelvtudományi Társaság szakmai irányítása érvényesül. A feladatok összeállítását, az értékelést a magyar nyelvtudomány és tanárképzés szaktekintélyeiből álló zsűri irányítja. A verseny során gondot fordítunk a pedagógusok szakmai továbbképzésére, hiszen a két nap alatt országos hírű előadók a legújabb, s a gyakorlatban is jól használható elméleti-módszertani bemutatót tartanak. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: a versenyen minden magyar anyanyelvű középiskolás diák indulhat. A verseny kategóriái iskolaszintek szerint: gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, határainkon túli magyar tannyelvű középiskolák. A jelentkezés és a részvétel feltételei: középiskolai tanulói jogviszony, nevezés. A megyei/területi fordulóra a jelentkezés feltétele a hiánytalanul kitöltött adatbekérő táblázat és a nevezni kívánt tanuló aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatának PDF formátumú vagy postai úton történő megküldése. A verseny témája, ismeretanyaga, a felkészüléshez használható irodalom:

  • A magyar helyesírás szabályai (12. kiadás), 2015
  • Nagy Lajos: Helyesírási gyakorlókönyv. Trezor Kiadó, 2016
  • Magyar helyesírási szótár. Akadémiai Kiadó, 2016

A nevezés módja, határideje (levélcím, e-mail cím):

  • Az iskolai fordulóra helyi szokás szerint.
  • A megyei fordulóra 2019. lampe pokemon december 6-ig a megyei versenyt szervező intézményhez. (A megyei/regionális döntők lebonyolítását a felkért, a erkel.hu oldalon közölt bázisiskolák szervezik.)
  • A döntőre 2020. február 10-ig az Erkel Ferenc Gimnázium honlapján keresztül: erkel.hu/implom 5700 Gyula, Bodoky u. 10.; e-mail: titkarsag@erkel.hu

A versenyre való jelentkezéskor fizetendő nevezési díj: nincs Fizetendő díj a megyei/területi fordulón való részvétel esetében: a rendező dönt róla Fizetendő részvételi díj (szállás, ellátás) a Kárpát-medencei döntőre: 0 Ft/versenyző, 15 000 Ft/kísérő Fordulók (időpontok, helyszínek, a fordulók feladatainak rövid ismertetése):

  • forduló: helyi-iskolai (háziverseny), 2019. november 29-ig.
  • forduló: megyei, ill. területi (a határainkon túl), 2020. iphone 7 8 plus hoesje január 16.

Pótnap rossz időjárási viszonyok esetére: 2020. január 23.

A verseny írásbeli típusú, a döntő két írásbeli részből áll: tollbamondás – helyesírási teszt. A továbbjutás feltétele, a továbbjutottak értesítésének módja az egyes fordulókból: A helyi, megyei/regionális döntők kategóriagyőztes versenyzői jutnak tovább, értesítésük eredményhirdetéskor vagy elektronikusan történik. debardeur licorne Az eredmények közzétételének módja: Napilap, internet (iskolai honlap), nyelvészeti folyóiratok. Díjazás: Implom-díj (plakett), könyvjutalom, ajándéktárgyak a díjazott tanulóknak és felkészítő tanáraiknak (kategóriánként az első 6 helyezett, valamint az első 3 helyezett felkészítő tanára). A szervezők elérhetősége (név, levelezési cím, e-mail cím, honlap): Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium 5700 Gyula, Bodoky utca 10. Telefon: +36-66-463-118 +36-30-427-6447 e-mail: titkarsag@erkel.hu Internet: www.erkel.hu Dr. Nagy János s. k. Zámori Ida s.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .