Peter Krajňák és Prékop Mária látogatása a Tallósi Alapiskolában

Csütörtök délelőtt a Tallósi Alapiskolában járt az oktatási minisztérium államtitkára, Krajňák Peter, valamint az oktatási minisztérium nemzetiségi főosztályának igazgatója, Prékop Mária. A vendégeket Horváth Anita, az iskola igazgatónője köszöntötte. Az államtitkár beszámolt róla, hogy ugyan sok iskolában megfordult már, de ilyen rendesen, tisztelettudóan viselkedő gyerekekkel nagyon ritkán találkozott. Külön hangsúlyozta az anyanyelven történő oktatás fontosságát, mivel számára ez nem volt elérhető ruszin anyanyelve miatt.
Prékop Mária kiemelte, hogy számukra öröm, ha iskolába látogathatnak, és nagyon pozitívan értékelte a tanulók eredményeit. Mint mondta, a tallósi iskola nagyon emlékezteti egy általa vezetett intézményre. A gyerekek figyelmét felhívta arra, ne higgyék el, hogy maguknak tanulnak, hanem a jövőnek, hiszen közülük kerülhetnek ki akár a rák ellenszerének a feltalálói, híres írók, pedagógusok… stb.
 
Az iskola tanulói közül tízen oklevelet kaptak a különböző területeken elért kimagasló teljesítményükért. A falu polgármestere, Horváth Zoltán gratulált a kitüntetetteknek, és mindenkit a becsületes, kitartó munkára buzdított, amely meghozza a sikereket, eredményeket. Ezután megtekintették az osztályokban folyó munkát is. Végezetül az iskola vezetésével tartalmas megbeszélést folytattak az aktuális szakmai kérdésekről, és támogatásukról biztosították az intézményt. 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .