Gidró Bonifác matematika-fizika nap

A komáromi Selye János Gimnázium immár 27. alkalommal szervezte meg a Gidró Bonifácról elnevezett matematika-fizika napot, melyre 2019. custodia ipod cover szeptember 13-án az iskola több termében került sor. iphone 7 8 plus hoesje Az esemény alkalmából a diákok és tanárok többféle előadást hallgathattak meg a fizika- és matematika-tudomány különböző területeiről. A rendezvényt Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója és Horváth Katalin, a matematika tantárgybizottság elnöke nyitották meg. coussin pokemon Ezután a fizika tantárgybizottság meghívásának eleget téve Édes Lili, Duba Gergely egyetemi hallgatók, A jövő energiája címmel tartottak előadást, és Mázik László egyetemi hallgató Kísérletek a fizika világából címmel gyakorlati órát tartott diákjaink részére. coque licorne samsung

A fizika előadással párhuzamosan folytak a matematika területét érintő előadások, melyeket az iskola informatika és matematika tantárgybizottságai szerveztek.

Elsőként iskolánk tanára, Édes Attila a látványos matematikai transzformációkról számolt be, majd Horváth Katalin, a Selye János Gimnázium tanára értékelte az iskolánkban matematikából írt belépő felmérőket. cover iphone 6 6s

Az eseménysorozatot 1993-ban indította útjára dr. Ipóth Barnabás, iskolánk egykori igazgatója, valamint Oláh György, egykori matematikatanár.

A rendezvényt Gidró Bonifác emlékének szentelték, aki a bencés gimnázium legendás matematika-fizika szakos tanára, 1920-1939 között pedig igazgatója is volt – neki köszönhetjük, hogy a két világháború közötti időszakban a gimnázium megőrizte magyar jellegét. cartable licorne A rendezvénysorozat azóta is nagy sikernek örvend, az előadásokon minden évben közel 100 diák, valamint a környék pedagógusai vesznek részt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .