A Selye János Gimnázium diákjainak sikerei a kerületi matematikaolimpián

2018. január 15-én zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának kerületi fordulója Nyitrán. A Selye János Gimnázium tanulói évek óta szerepelnek sikeresen, s egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be a versenybe. Az érettségiző negyedikes diákok mellett az alsóbb évfolyamok matematika iránt elkötelezett diákjai is vállalják a többletmunkát és a megmérettetést. A kerületi fordulót egy házi, illetve egy zárthelyi iskolai forduló előzte meg.

A kerületi forduló 9 eredményes tanulója között 4 gimnazista tanulónk szerepelt: Csaplár Viktor (V.N) 3. helyezés, Markó Anna Erzsébet (IV.A) 4. helyezés, Klučka Vivien (IV.A) 6. helyezés és Vajda Marián (III.A) 7. helyezés.

Szívből gratulálunk a helyezetteknek, valamint a többi résztvevőnek is. Név szerint: Kozmér Barbara III.A, Bukor Benedek VIII.N, Jánosdeák Márk VII.N, Pinke Andrea VII.N, Vermes Ákos III.A, Menyhárt Sára IV.A. A tudás hatalom, s ezt nem vehetik el tőlük. Csak a szigorú pontozáson múlott, hogy nem lettek eredményes megoldók.

Sajnos, az országos verseny résztvevőit még nem tetté közzé, így csak reménykedni tudunk, hogy idén ismét ott lesznek diákjaink a döntőben.

Végezetül köszönetem fejezem ki azon felkészítő tanároknak, akik hozzájárultak a diákok sikereihez.

Horváth Katalin,

az SJG matematika tantárgybizottság elnöke

A képen hárman az eredményesek közül: Markó Anna Erzsébet, Vajda Marián és Klučka Vivien


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .