Bauer-díjas tanulók a Naszvadi Alapiskolában

Bauer Ferencné Kürthy Katalin Szencen, Magyarbélen és Naszvadon végezte pedagógusi munkáját. Fiai és családjaik a 2015/16-os tanévben díjat alapítottak tanulóink számára.

Az elismerést azon tanulók kaphatják, akik az adott tanévben kitűnő tanulmányi eredményeket értek el és a tantárgyi vagy műveltségi vetélkedőkön is figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak.

Az alapokirat kritériumai alapján a kuratórium dönti el az elismerésben részesülő három tanuló személyét. A díjazottak elismerő okiratot, pénzjutalmat és emlékplakettet kapnak.

A díjat az arra érdemes tanuló általában egyszer kaphatja meg, kiemelkedő teljesítmény esetén kivételesen többször.

A díjátadásra az ünnepélyes tanévzárón kerül sor, ahol az alapítók képviselői és az iskola igazgatója adják át eme elismerést az arra érdemes tanulóknak.

Az elmúlt tanévben a díjat Prof. MUDr. Bauer Ferenc, PhD; MUDr. Bauer Radi Enikő és Ing. Bauer Balázs adták át.

Díjazottjaink: 1. Haris Katarina – 8. osztály

2. Simonics Réka – 8. osztály

3. Mikulec Amina – 9. osztály

Haris Katarina kicsi kora óta szaval. Számos nemzetközi és országos siker van már mögötte, többek közt a Kaszás Attila-díj boldog tulajdonosa. Lea Podhradská dokumentum-filmjében narrátorként szerepelt.

Legkiemelkedőbb eredményei: a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos elődöntőjének ezüstsávosa, a XIX. Dr. Kardos Albert nemzetközi szavalóverseny ezüstsávosa, a XII. Kulcsár Tibor Vers- és Prózamondó verseny országos döntőjének 2. helyezettje, a Dobré Slovo szlovák nyelvű szavalóverseny országos elődöntőjének 3. helyezettje. A Szivárvány Színjátszó Csoport oszlopos tagja, mellyel az országos Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen ezüstsávos minősítést kaptak. A Feszty Árpád műveltségi vetélkedőn csapatversenyben 1. helyezést értek el.

Nemcsak az irodalom, de a biológia is érdekli. A járási biológia olimpia eredményes megoldója, a Hyperikum kerületi szintű verseny 1. helyezettje csapatban.

További versenyek, melyeken sikeresen szerepelt: Ifjú elsősegélynyújtók járási versenye, Maks országos levelezőverseny, Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő, EXPERT műveltségi vetélkedő.

Simonics Réka harmadízben lehet eme megtisztelő díj tulajdonosa. Érdeklődése nagyon sokrétű, szinte minden versenyen kipróbálja magát. Leginkább az irodalom és a történelem iránt érdeklődik. Aktív tagja a Szivárvány Színjátszó Csoportnak, a Pettyem tánccsoportnak, citerázik.

Legkiemelkedőbb eredményei a természettudományi versenyeken: a KATEDRA országos levelezőverseny eredményes megoldása után az országos elődöntő, majd az országos döntő résztvevője, III. díjasa, a MAKS országos levelezőverseny sikeres megoldója, maxicsillag, a Kenguru országos matematikaverseny sikeres megoldója 94,2 %-os teljesítménnyel, az iBOBOR országos online informatika versenyen 90% feletti teljesítménnyel sikeres megoldó, a járási matematika olimpiász 2. helyezettje, a Pitagoriász matematikaverseny járási fordulójának sikeres megoldója, az országos EXPERT műveltségi vetélkedő sikeres megoldója „világjáró” témakörben, a Biológia olimpiász járási fordulójának sikeres megoldója, a járási Geográfia olimpia résztvevője.

A nyelvi – és társadalomtudományi versenyeken, valamint műveltségi vetélkedőkön elért eredményei: a Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyen egészen az országos fordulóig jutott, ahol 6. helyezést ért el, az iskolai szavalóverseny 1. helyezettje vers kategóriában, majd a körzeti szavalóversenyen bronz sávos minősítést kapott, a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos levelező versenyének sikeres megoldója. A Szivárvány Színjátszó Csoporttal eljutottak a Tompa Mihály országos szavalóversenyre, ahol ezüstsávos minősítést kaptak. A HEURÉKA tudománytörténeti vetélkedőn, melynek témája a Nobel-díjas magyar tudósok, csapatával az előkelő 4. helyet vívta ki. A Feszty Árpád Műveltségi Vetélkedőn csapatversenyben 1. helyezést értek el.

Mikulec Amina kimagaslóan teljesített mind a tanítási órákon, mind a tanulmányi versenyeken. Érdeklődő, rendkívüli az irodalom iránti szeretete. Aktív, kreatív, szabadidejében nagyon szeret olvasni, zenét hallgatni, színjátszózik. A kilencedikesek tesztelésében kimagaslóan teljesített, magyar nyelv és irodalomból 100%-ot ért el. Tanulmányait a komáromi Selye János Gimnáziumban folytatja.

Az elismerést a következő eredményei alapján érdemelte ki: a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos elődöntőjének ezüstsávosa, az angol olimpiász járási fordulójának 3. helyezettje, a Feszty Árpád Műveltségi Vetélkedőn csapatversenyben 1. helyezést értek el, a Feszty Árpád rajzpályázat 1. helyezettje, a Kenguru országos matematikaverseny sikeres megoldója, a HEURÉKA tudománytörténeti vetélkedőn csapatával az előkelő 4. helyen végzett, az országos EXPERT műveltségi vetélkedő sikeres megoldója angolból és „fejtörő“ témakörben, az Ifjú elsősegélynyújtók járási versenyének sikeres megoldója, az országos Maks levelezőverseny maxivagánya.

Továbbá részt vett az országos iBOBOR online informatikaversenyen, a geográfia olimpiász járási fordulóján, valamint a Kossányi József képzőművészeti versenyen.

Büszkék vagyunk tanulóinkra, gratulálunk az elismeréshez,  további munkájukhoz pedig kívánunk sok erőt és kitartást.

PaedDr. Gátasi Irén


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .