Zrínyi Ilona Matematikaverseny a Selye János Gimnáziumban: 17 díjazott, 2 országos döntős

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny lassan 30 éves múltra tekint vissza, hiszen kezdete az 1989/90-es tanévhez nyúlik vissza. Magyarország határain túl élő magyar diákok Erdélyből, Kárpátaljáról és Szlovákiából 1995-től kapcsolódnak be a versenybe.

Az idei verseny 2019. február 15-én került megrendezésre. Tíz helyszínen 35 iskola 833 matematikát kedvelő diákja mérte össze a tudását. A verseny kiértékelése 2019. március 7-én volt a Selye János Gimnázium dísztermében, Komáromban, melyre az első hat helyezett kapott meghívást. A megjelenteket Varga Tamás, Komárom város alpolgármestere, Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója és Horváth Katalin, a verseny főszervezője köszöntötte. A tehetséges diákok szorgalmának és az elhivatott matematikatanárok munkájának köszönhetően az idei versenyen is kimagasló eredményt értek el iskolánk diákjai. A tanulók 7 kategóriában versenyeztek, 4 kategóriában elhozták az első helyezést és 5 kategóriában megnyerték a csapatversenyt.

Külön öröm számunkra, hogy kiváló eredményt értek el prímósaink.

6. osztály Ďurčovič Ádám 1. hely

Bödők Levente 2. hely

Simonics Mátyás 5. hely

A 9-12 évfolyam tanulói évről évre bizonyítják, hogy a gimnáziumban magas szintű oktatás és szakértő tehetséggondozás folyik.

9. osztály Kubovics Gergely Máté 1. hely

Klepácsek László 4. hely

Keresztes Levente 5. hely

10. osztály Borvák Annamária 1. hely

Vitálos Ágnes 2. hely

Domonkos András 4. hely

Kráľ Dávid 6. hely

11. osztály Jánosdeák Márk 1. hely

Pinke Andrea 2. hely

Vajda Marián 3. hely

Vermes Ákos 4. hely

12. osztály Bukor Benedek 2. hely

Markó Anna Erzsébet 3. hely

Szabó Tihamér 5. hely

Az egyéni versenyben kimagasló pontszámot elért tanulók, Ďurčovič Ádám és Jánosdeák Márk meghívást kaptak az országos döntőbe Szombathelyre, melynek időpontja 2019. április 12-14.

Az elért eredményekhez szívből gratulálok a diákoknak és az őket felkészítő tanároknak.

Horváth Katalin, a matematika munkaközösség vezetője


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .