Aktív fizika a Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnáziumban tartotta második projekttalálkozóját az a nemzetközi konzorcium, amely Erasmus+ forrásból fejleszt innovatív, gyakorlati szemléletű elektronikai tananyagot a köznevelés számára. A projektet az Európai Bizottság támogatta. A konzorcium tagjai még a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a somorjai Pro Ratio Alapítvánnyal karöltve működő Madách Imre Gimnázium és a projektvezető Xtalin Mérnöki Tervező Kft. Az idei tanévben a diákok szakkörökön tesztelik a már elkészült tananyagrészeket, melyek végső verziói az interneten lesznek elérhetők mindenki számára. Az új tananyagból angol nyelvű változat is készül a 2019/2020-as tanév során.

A Selye János Gimnázium országos szinten is a legjobbak közé tartozik a fizika oktatásában, hiszen diákjaink Szabó Endre és Hevesi Anikó tanárok munkájának eredményeként az utóbbi években szinte az összes kategória 1. díját elhozzák a kerületi tanulmányi olimpiáról, és rendszeres résztvevői az országos döntőnek is. Az idei országos döntőben (április 12-14.) Hevesi Anikó diákjai közül egy tanulónk a verseny győztesei közé került, további kettő pedig eredményes megoldóként zárt: Molnár Mátyás IV.A – 6. hely, a verseny győztese, Morvai Orsolya IV.C – 13. hely, eredményes megoldó, Bukor Benedek VIII.N – eredményes megoldó, Klučka Vivien IV.A – 23. hely. Az elektronikai tanagyagok teszteléséhez mindkét kolléga bevonta az érdeklődő tanulókat a tevékenységekbe, és már több hónapja együttműködnek a projektgazdával.

-sjg-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .