Zsigárdi gyerekek a budapesti Fáy András Oktatási Központban

A Zsigárdi Alapiskola 4.-9. osztályos tanulói április 24-én Budapestre utaztak a Fáy András Oktatási Központba. Az utaztatás és a tréning költségeit az OTP biztosította.

A 4,5 órás játékos foglalkozás során a trénerek, a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, a pénz kialakulásával, értékével, a családi pénzgazdálkodás lehetőségeivel ismertették meg a diákokat. A résztvevők szerepjátékon keresztül találkoztak a hétköznapi pénzügyi problémákkal úgy, hogy családok működését modellezték. Megtanulták, hogy hogyan kell pénzügyi tervet készíteni, hogyan lehet tudatosan, sikeresen, nyereségesen gazdálkodni. Betekintést nyertek a családi gazdálkodás kockázataiba és tudatosították a váratlan helyzetekre való felkészülést.

A másik teremben a diákok szituációs játékot játszottak: eladók, vásárlók, bankosok voltak. Foglalkoztak a bankrendszer tevékenységével, a bankszámla és a bankkártya működésével.

Tanulóink megismerték a munka világának számukra aktuális lehetőségeit, többek között az érték, az idő és a pénz kapcsolatát. A gyakorlatok során megtapasztalhatták, hogy mi az a sikeres életvitel, milyen változtatásokat tehet az egyén azért, hogy elérhesse azt.

Žiaček Adrianna, iskolaigazgató


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .