A MOL Arénában jártak a komáromi Selye János Gimnázium diákjai

December közepén került megrendezésre az évenkénti 24 órás röplabdatorna a Selye János Gimnáziumban. Egész idő alatt nem is sejtettük, milyen meglepetéssel készülnek nekünk, résztvevőknek. Így van… ugyanis meghívást kaptunk a 2019. május 11-i DAC-Szered ligameccsre, a dunaszerdahelyi MOL Arénába. De még ha ez nem is lett volna elég nagy meglepetés, a meccs előtti órákban megtekinthettük a nemrégiben felépült stadiont, s az emellett működő fociakadémiát.

Szemlélői lehettünk a meccset megelőző előkészületeknek s megleshettük bajnokaink mezeit, az öltözőket, pihenőhelyiségeket. Végh Tibortól, a klub elnökétől megtudtuk, hogy az egész stadionba több, mint 12 700 szurkoló férhet el egy meccs alatt. Ezek elképesztő számok. Felvittek minket a Sky Boxokba, ahol a fűtéssel ellátott üléseket is kipróbálhattuk.

Majd eljött a várva várt pillanat. Ráléphettünk mi is a pályára… egy pillanatig mindannyian megrémültünk, elakadt a lélegzetünk. A látvány leírhatatlan volt. Elképzeltük milyen lehet focistaként a pályán játszani. Egy csapatként.

Ezután elfogyasztottuk az ajándékba kapott kuponjainkat, majd elkezdődött a meccs. Mind a 90 percet végigszurkolva töltöttük el. A stadionban szuper hangulat uralkodott, mindenki összefogott a csapatért. Énekeltünk és buzdítottuk a játékosokat.

A stadion egy emberként szólalt meg. Felejthetetlen élmény volt gimisként átélni ezt a nem mindennapi eseményt, s részese lenni egy ekkora közösségnek.

A meccs végeredménye 4:3 Sered javára, de nem búslakodtunk, hiszen a DAC csapata történelmi sikert aratott így is… ezüst serleg a bajnokin. Gratulálunk!

A látogatásunk után biztosra mondhatjuk, a stadion mindent megtett, hogy mindegyikünk élvezhesse, és teljes értékű foci élményt kaphasson az itt töltött idő alatt. Betekintést nyerhettünk egy igazi, profi s elhivatott focista életébe. Egy igazi élmény volt. Köszönjük.

Pálmay Anikó


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .