“Nevetés mint ajándék” – adománygyűjtés

Az „Úsmev ako dar” alapítvány 2016 májusában egy egész Szlovákiára kiterjedő gyűjtést szervezett a gyermekintézmények egészségi vagy szociális szempontból nehéz sorsú lakóinak. Az „1 nap nevetés“ elnevezésű gyűjtés jelszava, „…hogy minden gyermeknek legyen családja.“

Biztosan észrevették már a televízióban vagy újságokban felbukkanó nevető szívecskéket, melyek a gyermekotthonokban élő kisgyermekek baráti társaságát, ismertebb néven a „Nevetés mint ajándék“ elnevezésű társaságot jelölik. Az elhagyott gyerekeknek segítenek új otthont keresni, vagy legalább jobbá tenni gyermekotthoni tartózkodásukat. Május 15-én iskolánk, a Selye János Gimnázium folyosóján nevető szívecskével ellátott sárga trikós diákokkal találkozhattunk. Diákokat és tanárokat szólítottak meg és lehetőséget kínáltak, hogy segítsünk azoknak a gyerekeknek, akiknek nem adatott meg saját otthon és saját család. Ezután a várost járva az embereket leszólítva, próbáltak minél több személyt rávenni arra, hogy adományozzanak. A szorgos munkának köszönhetően sikerült összegyűjteni 229 eurót.

Mindez azt bizonyítja, hogy a jótékonysági ajándékozás sikeres lett, amit a jövőben folytatni szeretnénk.

PaedDr. Komár Annamária


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .