Máté idén több matematikaversenyen is sikeresen szerepelt

Iskolánk, a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola (Szabó Gyula 1) IV. M osztályos tanulója, Eke Máté a 2018/2019-es tanévben több matematikaversenyen is sikeresen szerepelt. Elért eredményeiről és a versenyeken eltöltött napokkal kapcsolatos élményeiről, benyomásairól kérdeztük őt.

Máté a következő megmérettetéseken vett részt:

2019. január 15.  Matematikai Olimpia, kerületi forduló, 2. hely

2019. február 10-12. Felvidéki Magyar Matematikaverseny, felvidéki 2. hely, összesített 3. hely

2019. február 15. Zrínyi Ilona Matematikaverseny, megyei forduló, 1. hely

2019. március 21. Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny, 3. hely

2019. március 24-27. Matematikai Olimpia, országos forduló, 19-21. hely

2019. április 12-14. Zrínyi Ilona Matematikaverseny, országos forduló, 1. hely

2019. április 24-28. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny, 9. hely, 3. díj

Elmondása szerint országonként változik a stílus, a feladatok megfogalmazása, illetve az, hogy milyen témakörre kerül a hangsúly.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny kapcsán említést tett bizonyos hibákról, amelyek a több száz fős diákcsapat ellátása során merültek fel – ez sokszor nehézségekbe ütközött, mivel több helyszínen tudták csak megoldani az elszállásolást. Ez volt az egyedüli verseny, ahol külön kategóriát képeztek a szakközépiskolák és a gimnáziumok diákjai.

2019. április 24. és 28. között Erdélyben, Marosvásárhelyen került megszervezésre a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. Máté nagyon elégedett volt a szervezéssel, tetszett neki, hogy olyan városba látogathatott el, ahol a matematikával kapcsolatos látványosság is volt – ehhez a városhoz kötődik a Bolyaiak munkássága. Ezen a versenyen más előírásokkal szembesült, mint az előzőeken: itt óvási lehetőséget kaptak a versenyzők, amennyiben hiányosságot véltek felfedezni a pontozásban. Az óvás során a pontszámok pozitív és negatív irányban is változhattak.

Máté elárulta nekünk azt is, hogy a felvidéki versenyzők között jó a kapcsolat, összeszokott csapatot alkotnak, és a találkozások alkalmat adnak az egymástól való tanulásra.

Gratulálunk!

Mgr. Udvarhelyi Piroska tanárnő


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .