Tanulmányi kirándulás – Budapesten voltak a Selye János Gimnázium terciósai

Osztályfőnökünk, Hevesi Petruf Alena idén is nagy gonddal – az osztályunk szinte kielégíthetetlen igényeihez igazodva – szervezte meg a tanulmányi kirándulást. Az osztály egybehangzó véleménye alapján: remekül.

Úti célunk a festői szépségű magyar főváros, Budapest volt. Elsőként a Láthatatlan kiállítás nevű interaktív programon vettünk részt. Látássérült idegenvezetőnk hat olyan helyiségen vezetett át minket, ahol teljes volt a sötétség és semmit sem láttunk. Ezért kénytelenek voltunk egyéb érzékszerveinkre támaszkodni, a hallásunkra és a tapintásunkra. A kísérőnk rendkívül közvetlen volt, és válaszolt olyan kérdésekre, amiket eddig nem tudtunk, vagy nem mertünk feltenni. Így közeli betekintést nyerhettünk a világtalan emberek mindennapjaiba. Továbbá azt is megtanultuk, hogyan kell egy vak embernek segíteni, ha rászorul.

Innen a Westend nevű bevásárlóközpontba mentünk, ahol a rendelkezésre álló szabadidőt mindenki azzal tölthette, amivel csak akarta.

Ezután egy városnéző hajóút következett, amely során kicsit kifújhattuk magunkat, és közben megtekinthettük többek között az Országházat és a budai várat.

A nap lezárásaként ellátogattunk a budai trambulinparkba. Itt pedig az is elfáradt, akinek esetleg eddig nem sikerült.

Szerintem azért volt ez a legjobb tanulmányút, mert tanulságos volt, ugyanakkor jól is éreztük magunkat.

Fekete Lujza III.N


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .