Fedezzük fel a gyermekben rejlő tehetséget!

A Munka Utcai Alapiskolában folyó oktató-nevelő munkának egyik pillére a gyermekek adottságainak, képességeinek feltárása és annak fejlesztése. Erre a tanítási órákon kívül a különféle szakkörök, oktatáson kívüli tevékenységek nyújtanak lehetőséget.

A gyerekek ilyen irányú fejlődéséről, eredményeiről osztályzat formájában nem szereznek tudomást a szülők. Tanulóink tehetségüket, kimagasló képességeiket ugyan egy-egy verseny során kamatoztathatják, társaik, szüleik s a nyilvánosság előtt ezek mégis sokszor rejtve maradnak. Május utolsó csütörtökje az előadó-művészet iránt is érdeklődő tanulóinknak ad lehetőséget a bemutatkozásra. Iskolánk hagyományos műsora, a Tarka délután keretében a szülők és a szélesebb nyilvánosság elé tárjuk, hogyan sikerült feltárnunk a gyermekekben rejlő tehetséget, és milyen szintre sikerült azt fejlesztenünk.

Idén május 30-án tartottuk műsoros délutánunkat a városi művelődési központban. A nézőtér szinte zsúfolásig megtelt, ám ugyanígy volt ez az épület egyéb termeivel is: az öltözőkben, tükrös teremben, ruhatárban, folyosókon megannyi fellépő – izgalomtól kipirult MUAI-s tanuló. Izgalmuk érthető volt, hiszen heteken-hónapokon át nagy-nagy odaadással készültek, gyakoroltak pedagógusaik vezetésével. Munkájuk meghozta gyümölcsét, mert a jutalom, a tetszést nyilvánító vastaps nem maradt el.

A műsor idén is valóban tarkára sikerült: helyet kapott benne az ének, a néptánc, a modern tánc, az akrobatikus elemekkel tarkított tánc, a közönség hallgathatott népzenét, hangszeres zenét, s a jó hangulatot népi gyermekjátékok, szavalat, jelenetek fokozták. A színes és változatos műsor valóban kellemes és szórakoztató délutánt eredményezett. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kedves szülőknek támogatásukért, segítségükért és bizalmukért: hogy a mi iskolánkra bízták gyermekeik képzését, nevelését s a bennük rejlő tehetség kibontakoztatását.

Szlávik Tímea, a Tarka délután szervezője


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .