Az előző tanév sportsikerei a Selye Gimnáziumban

Büszkén vettük tudomásul, hogy az elmúlt tanév sportversenyeinek kiértékelésekor a nyitrai kerület 97 középiskolája között gimnáziumunk a sportversenyekben a megyei 4. helyen, illetve járási 1. helyen végzett.

Sportolóink közül országos döntőben szerepelt fiú röplabdacsapatunk, amely iskolánk történetében az eddigi legnagyobb sikerként megszerezte az országos 2. helyet.

Egy másik nem várt országos ezüstérem is született, mégpedig atlétikában, a 800 méteres síkfutásban. Ezek az országos győzelmek és helyezések ilyen magas számban még soha nem fordultak elő iskolánk történetében.

Bár a sporteredmények közül kimagaslik az előbb említett két országos ezüstérem, ám végigtekintve rajtuk méltán vagyunk büszkék szinte minden csapatunkra, versenyzőnkre. A lányok kézilabdában a kerületi bajnokságon a 3., kosárlabdában pedig az 5. helyen végeztek. Tollaslabdában is megtörtént az áttörés, a járási 1. hely után, kerületi 4. helyezéssel tértek haza a lányok. Asztaliteniszező lányaink a járási győzelem után a kerületi fordulóból is dobogós, 3. helyezéssel tértek haza. Egyéni atlétáink a kerületi döntőkben 8 dobogós helyet szereztek. A nem hivatalos versenyek sorából kiemelkedik a Komárom-Komárno futóverseny, ahol közel 100 tanulónk állt rajthoz.

Nagy örömmel nyugtáztuk, hogy nyolcévfolyamos gimnazistáink is nagyon szép eredményeket érnek el korosztályukban, hiszen a lányok kosárlabdában járási 1. helyet szereztek.

A felsoroltakon kívül már nem maradt idő és hely a sportolók további járási és kerületi győzteseinek méltatására, pedig ezeken a versenyeken legalább még egyszer ennyi szép eredmény és siker született, mint a fentebb felsoroltak. Ismerve tanulóink tehetségét és iskolánk tanárainak munkáját, őszintén bízom benne, hogy ez a folyamat a következő években is hasonlóan folytatódik majd.

dav

A sikerekért természetesen köszönet illeti a diákokat, a felkészítő tanárokat, de ugyanakkor a szülőket is, akik évről évre sok tanulót íratnak be hozzánk. Mindez újabb erőt ad, hogy folytassuk az egykori komáromi jezsuita, majd később bencés gimnáziumok diákjai és tanárai által megalapozott hagyományokat.

Andruskó Imre, igazgató


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .