Vitéz Lelkek a Selye János Gimnáziumban

Iskolánk, a Selye János Gimnázium igazgatója, Andruskó Imre  2004. október 15-én együttműködési szerződést írt alá a budapesti Szent István Gimnáziummal (Lázár Tibor igazgató úr), amit egy évvel később, 2005. június 17-én a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziummal (Laczkó György igazgató úr) hármas testvériskolai szerződéssé bővítettünk.

Ez a kapcsolatfelvétel, barátság a Szent István Gimnázium igazgatóhelyettesének, Libárdi Péternek a kezdeményezésére jött létre, aki egykor iskolánk diákja volt és itt is, gimnáziumunkban érettségizett.

Az együttműködés keretében minden évben szervezünk közös sítáborokat, a budapestiek pedig a Tisza-táborba várják diákjainkat. Évente egy-két osztály ellátogat Erdélybe is, illetve megörvendeztetnek minket színházi előadásokkal.

Pénteken, szeptember 20-án ismét nálunk járt a székelyudvarhelyi Vitéz Lelkek Diákszínpad, akik több, mint amatőr színjátszó csoport – mint állítják magukról.  A Vitéz Lelkek 25 éves munkát tudhat a háta mögött.

Idén a Hair musical rövidített változatát hozták el gimnazistáinknak Szász-Mihálykó Mária rendezésében.

Színjátszás terén mi sem panaszkodhatunk, decemberben egy zenés komédiának tapsolhatunk Bajkai Csengel Mónika rendezésében. A 70-es évek elején játszódó történet – Anconai szerelmesek – egy magyar lány és egy olasz fiú románcával indul, a lány a nyári kaland után rájön, hogy gyermeket vár, felkerekedik, hogy megkeresse szerelmét.

A reneszánsz komédia olasz slágereivel garantálja a jó szórakozást december 2-án, a szalagavató nyilvános főpróbáján. December 7-én pedig jön a várva várt premier, a szalagavató bemutatója.

szerző: Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .