Ízelítő a Katedra októberi számából

Új számmal jelentkezik a Katedra folyóirat, a szlovákiai magyar pedagógusok és szülők lapja.

A teljesség igénye nélkül néhány érdekes téma a Katedra legújabb számából:

Vezércikkel jelentkezik lapunk szerkesztőbizottságának elnöke, Fibi Sándor, aki a Katedra folyóirat küldetéséről és megmaradásának fontosságáról értekezik az első oldalakon.

Az októberi szám egyik központi témája az élményszerű matematika-oktatás, az óvodákban és az általános iskolák első évfolyamaiban. A témában Nagy Lehoczky Zsuzsa, Petres Csizmadia Gabriella és Simovics Nikoletta írásait olvashatják az érdeklődők.

Foglalkozunk a tanulás és tanítás legújabb technológiáival. Megtudhatják, miként használhatóak a mobiltelefonos technológiák a nyelvoktatás számára (Kollár Krisztina írása), és mire jó egy podcast-rádióadás elkészítése (Tamási Csilla munkája).

Tovább foglalkozunk a magyarországi roma irodalom jeles képviselőivel, valamint az olvasásra nevelés fontosságával és lehetőségeivel. Az előbbiről Tóth Gizella, míg utóbbiról Tóth Erika írásából tudhatnak meg többet a pedagógusok.

A fentieken kívül még számos érdekes, izgalmas és a szaktanárok számára különösen hasznos írással találkozhatnak olvasóink a Katedra októberi számában.

Az aktuális szám tartalomjegyzékét ITT találja!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .