Projekttalálkozó Marosvásárhelyen

Iskolánk 2018 szeptemberében az előző évek hagyományait követve az Erasmus+ pályázati lehetőség keretében bekapcsolódott egy három országon átívelő, több iskolát összekapcsoló, két éven át megvalósuló projekt lebonyolításába.

Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban tartotta 2019. szeptember 26-tól 28-ig harmadik projekttalálkozóját az a nemzetközi konzorcium, amely Erasmus+ forrásból fejleszt innovatív, gyakorlati szemléletű elektronikai tananyagot a köznevelés számára.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A konzorcium tagjai: a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a somorjai Pro Ratio Alapítvánnyal karöltve működő Madách Imre Gimnázium, a Selye János Gimnázium és a projektvezető Xtalin Mérnöki Tervező Kft. Az idei tanévben a diákok szakkörökön tesztelik a már elkészült tananyagrészeket angol és magyar nyelven, melyek végső verziói az interneten lesznek elérhetők mindenki számára.

A Selye János Gimnázium országos szinten is a legjobbak közé tartozik a fizika oktatásában.

Diákjaink Szabó Endre és Hevesi Anikó tanárok munkájának eredményeként az utóbbi években szinte az összes kategória 1. díját elhozzák a kerületi tanulmányi olimpiáról, és rendszeres résztvevői az országos döntőnek is.  Az idei országos döntőben (április 12-14.) Hevesi Anikó diákjai közül egy tanulónk a verseny győztesei közé került, további kettő pedig eredményes megoldóként zárt.  Az elektronikai tanagyagok teszteléséhez mindkét kolléga bevonta az az érdeklődő tanulókat a tevékenységekbe, és már több hónapja együttműködnek a projektgazdával. Az idei tanévben Szabó Endre tanár urat Kustyán Marianna váltja a projektben.

A projekt tevékenységeinek valamint a fizikai eszközöknek összértéke iskolánk vonatkozásában 17 284 euró lesz, amit a két év alatt célirányosan használhatunk fel a vállalt feladatok anyagi feltételeinek biztosítására.

Bízunk benne, három ország négy iskolája közös munkájának eredményeként nemzetközileg jól használható elektronikus tananyag válhat európai közkinccsé – Kristálytiszta elektronika címen.

A kristálytiszta elektronika a középiskolásoknak írt elektronikai ismereteket tartalmazó oktatási anyag, melynek fejlesztése az Erasmus+ programban valósul meg. A Erasmus + az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja, a magyar nemzeti iroda, a Tempus Közalapítvány.

A partnertalálkozón a Selye János Gimnáziumot Andruskó Imre és Fonód Tibor képviselték, akik köszönik Mátéfi Istvánnak, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatójának a szervezést, a kellemes és tartalmas napokat.

Fonód Tibor, projektmenedszer


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .