Sikeres német nyelvvizsgák a Selye gimiben

Szeptember 26-án kézbesítette a német nagykövetség a komáromi Selye János Gimnázium számára a DSD I nyelvvizsa-bizonyítványokat.

A huszonkét B1-szintű diploma ünnepélyes átadóján részt vett a gimnázium igazgatója, Andruskó Imre, a csoportokat vizsgára felkészítő Fekete Judit és Fekete Annamária tanárnők, valamint a vizsgabizottság elnöke, Szénássy Edit némettanár.

Az igazgató úr rövid beszédében hangsúlyozta a német nyelv fontosságát Európában, és azt, hogy az iskolánk ingyenes lehetőséget biztosít a B1 szintű nyelvdiploma megszerzéséhez. A három németszakos is intézett néhány szót diákjaihoz: biztatták őket a további nyelvtanulásra, a német nyelv adta lehetőségek kihasználására, valamint dicséretben részesítették őket szorgalmukért és kitartásukért.

A nyelvvizsgáért nem csak egyetemi pluszpontok járnak, hanem az életrajz fontos része is.

Ezzel az eseménnyel méltón megünnepeltük az európai nyelvek napját, amely felhívja a figyelmet a nyelvtudás, a többnyelvűség , ill. az élethosszig tartó tanulás fontosságára.

A húszéves DSD-programnak köszönhetően számos ösztöndíjat kapott és kap az iskola: csak az elmúlt nyáron öten részesültek egy- és kéthetes, ill. egyhónapos németországi stipendiumban.

A DSD-oktatás délutáni kör formájában történik, ahol a tanárok felkészítik az érdeklődőket az írásbeli és a szóbeli vizsgára.

Szénássy Edit


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .