Lezajlott a XVII. Vámbéry Konferencia Dunaszerdahelyen

A Vámbéry Polgári Társulás és Dunaszerdahely város önkormányzata október 10-e és 12-e között tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Nemzetközi Vámbéry Konferenciát, ezúttal a “Tűzben tisztult az arany s ezüst” címmel.

A Thermalpark Hotel konferenciatermében tizenöt kiváló előadót hallgathattak meg a résztvevők. A jelenlévőket Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere köszöntötte. A konferenciát Dobrovits Mihály, a Vámbéry Tudományos Akadémia elnöke nyitotta meg.

Az idei Vámbéry díjat Madaras László régész, történész vehette át, melyet a Kárpát-medence avar és honfoglalás kori régészete kapcsán végzett kimagasló munkásságáért kapott. A díjat Hodossy Gyula, a Vámbéry Polgári Társulás igazgatója adta át, a díjazottat Vásáry István, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Vámbéry Polgári Társulás elnöke méltatta.

A Vámbéry Konferencia hagyományos pontja Vámbéry Ármin mellszobrának megkoszorúzása. Dunaszerdahely Város önkormányzatát a koszorúzáson A. Szabó László alpolgármester képviselte.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .