Pénzügyi intelligencia oktatása a Selye Gimnáziumban

A Selye János Gimnázium pedagógiai programjával összhangban nagy hangsúlyt fektetünk a pénzügyi készségek fejlesztésére. Október 8-án Zalaba Dávid pénzügyi szakember ismertette a tanári karral azt az oktatói programot, melynek része a Pénzügyi Szabadság társasjáték is. A következő hónapokban harmadikos és negyedikes diákjaink számára készítettünk egy ingyenes iskolai projektet, melyet minősített oktató tart majd, aki pedagógusok és a diákok számára minden szükséges szakmai információt biztosít.

Az OVB Pénzügyi Szabadság projekt tiszteletben tartja a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumának stratégiáját, az iskolákban már bevezetett pénzügyi műveltség tanításában (a nemzeti pénzügyi ismeretek szabványa). OVB Allfinanz Slovensko a.s. ezzel a projekttel 2017. szeptemberétől teljesíti társadalmi felelősségvállalásának filozófiáját és nem kereskedelmi, nonprofit tevékenység.

A Pénzügyi Szabadság egy olyan társasjáték, amely 6-30 játékos számára ideális, 10 éves kor felett javasolt, időtartama pedig minimum 2 óra, ideálisan 3 óra, melyet két részletben is le lehet játszani.

A játék során a résztvevők tervezik meg egy család pénzügyi jövőjét. A játékosoknak egy 30 éves házaspár pénzügyeit kell úgy kézben tartani, hogy el tudják érni az életükben kitűzött összes célt, megismerkedve közben a valóságban és a szlovák piacon előforduló pénzügyi termékkel (2. pillér, 3. pillér, spórolási, biztosítási, hitel és befektetési termékek…). A lektor – előadó feladata a játék közben megismertetni, egyben megértetni és a gyakorlatban megmutatni a diákoknak és akár a tanároknak, hogy egyes pénzügyi termékek miért fontosak, mire használhatják, és mire figyeljenek oda a megkötésük előtt. A játék fő célja a teljes szlovák pénzügyi piac ismertetése mellett, hogy a játékosok elérjék a pénzügyi függetlenséget, ahol a passzív jövedelmeik és bevételeik fedezik az összes kiadásukat.

Ez a játék tanulóinkat és tanárainkat egy korszerű tanítási módszerrel hozzásegíti a pénzügyi műveltség fejlesztéséhez, és a személyes pénzgazdálkodásban is segít.

Gimnáziumunk bevonása a Pénzügyi Szabadság projektbe növeli intézményünk presztízsét, és rendkívüli tapasztalatokat, új gondolkodásmódokat ismertet meg diákjainkkal, és értékes tapasztalatot fog hozni minden résztvevőnek a pénzügyek tervezésében.

Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .