Felhívás: Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya segítségével Szlovákiában tizenötödik alkalommal is meghirdeti a magyarországi 52. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt a 2019/2020-as tanévre. Az elméleti verseny anyaga az általános iskolában és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani.

Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik forduló (országos forduló Debrecenben) írásbeliből és gyakorlatból áll.

Az I. kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II. kategóriába a gimnáziumok második évfolyamának tanulói, a III. kategóriába a szakközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak.

Az 52. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny határidői

  1. Az iskolák igazgatói december 13-ig jelzik a Selye János Gimnáziumnak a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban a posta@sjg.sk címen Andruskó Imre igazgató részére.
  2. A megbízott szervező január 10-ig elkészíti a feladatlapokat.
  3. A Selye János Gimnázium január 20-ig továbbítja a feladatlapokat az iskolákhoz.
  4. Az iskolai forduló lebonyolítása január 23-én csütörtökön történik 13-tól 17 óráig.
  5. Az iskola szaktanára január 31-ig visszaküldi a feladatlapokat a megbízott szervezőnek, aki kijavítja azokat, és február 14-ig összeállítja a szlovákiai fordulóba bekerült tanulók névsorát.
  6. február 27-én (csütörtökön) 9-től 14 óráig a Selye János Gimnáziumban lezajlik a szlovákiai forduló.
  7. április 3-tól 5-ig zajlik az országos forduló Debrecenben.

A versennyel kapcsolatos további információ a www.irinyiverseny.mke.org.hu oldalon található.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .