Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a szlovákiai magyar középiskoláknak

A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete a 2019/2020-as tanévben is megszervezi a szlovákiai magyar tannyelvű középiskolák (gimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák) részére az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny szlovákiai regionális fordulóját.

A verseny helyszíne: Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara, Nyitra, Drážovská 4

Időpontja: 2020. január 16. (csütörtök, a magyarországi megyei fordulókkal egy napon)

A szlovákiai fordulóban iskolánként egy, nagyobb iskolák esetében 2 versenyző vehet részt, a 300 diáknál több tanulóval működő iskolák három versenyzőt nevezhetnek. A verseny időrendje a korábbi évekhez hasonlóan alakul, azaz 9:00 órától kb. 15:00-ig tart, a pontos programot a résztvevőkkel e-mailben közöljük. A verseny ideje alatt a kísérő tanárok szakmai előadásokon vehetnek részt.  Minden résztvevőnek (diákok és kísérő tanárok) ebédet, a messzebbről (100 km fölött) érkező diákok és kísérő tanáraik számára kérésre szállást biztosítunk.

A verseny fő szervező bizottsága nevében tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a tollbamondás és a feladatlapok javításakor ebben az évben is a helyesírási szabályzat 12. kiadását vesszük alapul, ez lesz a mérvadó. (A központi versenykiírás az ajánlott szakirodalommal  mellékelten olvasható).

A Kárpát-medencei döntőre 2020. február 27–29. között kerül sor Gyulán, az Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola szervezésében. A korábbi évekhez hasonlóan 10 szlovákiai versenyző indítását tervezzük.

Kérjük az érdeklődő kollégákat, hogy részvételi szándékukat és az indítandó tanulók számát 2019. december 13-ig jelezzék a gszabomihaly@ukf.sk e-mail-címen. Ugyaneddig az időpontig kérjük a szállásigényt is jelezni. A versenyzők és a kísérő tanárok nevét legkésőbb 2020. január 14-én 9:00 óráig kérjük a gszabomihaly@ukf.sk e-mail címen bejelenteni, hogy idejében elő tudjuk készíteni az emléklapokat és a jelenléti íveket.

Mindenkit szeretettel várunk Nyitrán.

Nyitrán, 2019. november 5-én                                                   Szabómihály Gizella

a szervezők nevében


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .