Nyílt napok a komáromi Selye János Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium igazgatósága és tantestülete 2019. november 19-20-án (kedden és szerdán) nyílt napokat rendezett az alapiskolák 9. osztályos tanulói számára a gimnázium épületében. A kb. másfél órás program első részében bemutattuk a végzős diákoknak, szüleiknek és a pedagógusoknak intézményünk múltját és jelenét, tájékoztattuk őket a gimnáziumban folyó oktatásról, az érettségi vizsgákról, az iskolán kívüli tevékenység különböző formáiról, valamint a főiskolai – egyetemi továbbtanulás lehető­ségeiről.

A második részben a diákok óralátogatásokon vettek részt, a szülők és pedagógusok kötetlen beszélgetés során választ kaptak konkrét kérdéseikre.

Fenntartónk, a Nyitra megyei önkormányzat a 2020/21-es tanévben négy 25-ös létszámú első osztály indítását engedélyezte, emellett egy nyolcosztályos évfolyamot is szeretnénk, 24 diákkal. Az idei tanévben 23 osztályunk van, 556 tanuló jár ide, akik 10 járásból, 4 megyéből jönnek hozzánk tanulni. Gimnáziumunk kiváló eredményekkel dicsekedhet, a megye abszolút élmezőnyébe tartozik: a tavalyi tanévben a tanulmányi versenyeken az 1. helyen végzett, a 95 középiskolából a sporteredmények alapján a 2. helyen végeztünk, a magyar középiskolák között az elsők vagyunk!

A két nap alatt vendégeinket Andruskó Imre igazgató, dr. Édes Erzsébet és Fonód Tibor igazgatóhelyettesek, Fehér Erzsébet titkárnő, valamint a diákönkormányzat részéről Šenkár Viktória, Mikulec Amina, Hübsch Dominik és a Kaktusz című diákújságunk főszerkesztője, Kósa Réka köszöntötte.

A Selye János Gimnáziumot 43 alapiskolából 159 kilencedikes diák és 104 kísérő látogatta meg e két nap alatt.

2016-tól egy korszerű, minden igényt kielégítő sportpálya várja a diákokat. A beruházásnak köszönhetően 1600 négyzetméternyi műfüves területet alakítottunk ki, körülötte rugalmas tartán futópályával. Kézilabda, kosárlabda és foci mellett a földbe süllyeszthető hálótartó oszlopoknak köszönhetően tenisz- és röplabdapályát is ki lehet alakítani.

Ebben a tanévben a Nyitra Megyei Önkormányzat döntése alapján 1,71 millió euró értékben felújítjuk, korszerűsítjük az iskola épületét.

A jó iskola és a helyesen megválasztott képzési forma döntően befolyásolhatja a diákok fejlődését és későbbi életútját.

PaedDr. Králik Zsuzsanna

Fotók: RNDr. Holczhei Árpád


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .