Budapesti tanulmányi kiránduláson a Selye János Gimnázium I.D osztálya

November 14-én osztályunk, az I.D Magyarország fővárosába, Budapestre utazott. Délelőttöt elsősorban a Szent István téren töltöttük, ahol megtekinthettük a nevezetes szobrokat, emléktáblákat. Nem hagyhattuk ki a Szent István Bazilikát sem, amelyet volt szerencsénk belülről is megnézni. Mindenkit elkápráztatott a látvány, nem hiába mondják Magyarország egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetességének.

Utunk ezután a Kossuth Lajos térre vezetett, a Parlament épületébe. Egy idegenvezető segítségével lehetőségünk nyílt betekinteni képviselőházi ülésterembe, megtekinthettük a Szent Koronát és a koronázási ékszereket, illetve számtalan érdekes dolgot tudhattunk meg a Parlament építéséről, történetéről és a belső munkálatokról is.

Délután pihenés és kikapcsolódás céljából elmentünk a közeli plázába, ahol egy forró kávét iszogatva átbeszélhettük az addig történteket. A végére természetesen egy kis vásárlás is belefért.

Este ellátogattunk a budapesti Central Színházba, ahol egy nagyon vicces és szórakoztató előadást nézhettünk meg, a My Fair Lady-t.

Éjszaka kimerülten, fáradtan, de élményekkel tele érkeztünk meg Komáromba.

Köszönjük osztályfőnökünknek, Paraska István tanár úrnak a tartalmas napot és nagyszerű szervezést.

Kovács Vivien, I.D


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .