Matematika-fizika Nap a Selye János Gimnáziumban

A Cornides István Matematika-Fizika Emlékversenyt a komáromi magyar tannyelvű gimnázium egykori és jelenlegi tanárai hívták életre.

2001-ben a Selye János Gimnáziumban a hetvenes évek óta zajló szellemi diákviadalt Kalácska József javaslatára Cornides Istvánról nevezték el Cornides István Matematika–Fizika Emlékversenynek, amelyen évente több felvidéki és magyarországi középiskola diákjai négy kategóriában vesznek részt.

Iskolánk méltó módon ápolja Cornides István emlékét, hiszen egy tantermet is elneveztek róla, és évente versenyt rendezünk emlékére, így Magdi néni, Cornides István özvegye a verseny jutalmazásán kívül a tanév végén évente több tízezer forintos Cornides-ösztöndíjat is adományoz a legjobb gimnazista diáknak.

November 22-én délelőtt 9-től 13 óráig négy magyarországi – a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a tatai Eötvös József Gimnázium, a budapesti Szent István Gimnázium és a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium – és öt felvidéki középiskola – a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium valamint a Magángimnázium, az ógyallai Építőipari Szakközépiskola, a komáromi Ipari Szakközépiskola és a Selye János Gimnázium – diákjai törték a fejüket a feladatok megoldásán – több, mint kilencvenen.

A versenyt gimnáziumunk igazgatója, Andruskó Imre nyitotta meg, majd dr. Kalácska József, a Selye János Gimnázium nyugalmazott matematikatanára Cornides Istvánról, a verseny névadójáról tartott rövid, filmvetítéssel egybekötött megemlékezést. A feladatokat matematikából és fizikából iskolánk tanárai állították össze, Horváth Katalin és Szabó Endre vezetésével.

A verseny eredményhirdetésére hagyományosan januárban, a Magyar kultúra napján kerül majd sor, ahol a kategóriánként az  első három helyezett pénzjutalomban részsül.

-sjg-

Fotók: Fehér Erzséber


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .