Diáknap a Selye János Gimnáziumban

Idén november 26-án, kedden tartottuk a hagyományos diáknapot, amelyen rendhagyó módon megemlékeztünk a Nyitra környéki szörnyű buszbaleset áldozatairól, ahol 5 középiskolás diák is életét vesztette.

Reggel az elsős és kisprímós diákok hangosan énekelve érkeztek iskolánk udvarára, ahol a negyedikes diákok megfosztották hatalmától Andruskó Imre igazgatót, s az iskola kulcsát Šenkár Viktória IV.C osztályos tanuló kapta meg. Elsőseink hangos énekszóval vonultak át a Klapka térre, ahol fogadta őket városunk polgármestere, Mgr. Keszegh Béla is.

Ezek után a Városi Sportcsarnokban folytatódott az avatás. A kerettörténet minden évben más és más, idén a Mi vagyunk a gengszter-maffiák című történetben kellett összemérniük ügyességüket. Minden osztály egy-egy ország maffiacsaládja volt. A sportjátékokon, ügyességi vetélkedőkön kívül a fiatalok szellemi fejlődéséről sem feledkeztek el a negyedikesek. Az avatás műsorvezetői- gimnáziumunk „színészpalántái, egyben nagy csibészei is – Králik Máté, Mezőszállási Márk és Molnár Ákos szórakoztatták a közönséget. A legnagyobb sikert – mint minden évben – az elsősök és a kis prímósok műsorai aratták.

Mindenkinél látszott, hogy a megelőző heteket végiggyakorolták, s ennek eredményeként fergeteges előadásokat láthattunk. Minden osztályt vastapssal jutalmazott a közönség. A pontozás után eldőlt, az I.N és V.N tanulói osztályok lettek a legügyesebb és legkreatívabb. A legjobb műsort az I.B osztály diákjai adták elő. Az elsősök avatása hagyományosan eskütétellel ért véget. A napot a tanár-diák foci zárta, melyet a diákok csapata 4:2-re nyert meg, ahogy tavaly is, amikor a tanárok sokéves veretlenségi sorozatát szakították meg. A győztes csapat a Diákönkormányzat ajándékát kapta jutalmul.

PaedDr. Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .