Kiváló eredményekkel büszkélkedhet a Selye János Gimnázium

„Egyedül nem érheted el a kiválóságot, és pont. A siker közös folyamat.” (Lewis Howes)

Az elmúlt 15 évben Nyitra megye legjobb középiskoláinak sorában az első három hely valamelyikét mindig a komáromi Selye János Gimnázium szerezte meg, harmadik éve pedig sorozatban harmadszor lettünk elsők a tanulmányi versenyeken elért eredményeink alapján a gimnáziumok között, ugyanis a szakközépiskolákat külön pontozzák. A sportversenyeket nézve a szintén kimagasló második helyen végeztünk.

A tantárgyi és sportversenyeken kiemelkedően szép eredményeket értünk el az elmúlt tanévben. Nyitra megye 46 800 eurót kapott, ezt a pénzt 63 középiskola között osztották el. Az átlag 740 euró/iskola, a mi gimnáziumunk 6200 euróval gazdagodott, ez a megyében a legnagyobb összeg, amit iskola kapott. Ennyi pénzt még soha nem kaptunk annak ellenére, hogy a minisztérium csak az országos eredményeket veszi figyelembe! Ami szívfájdalmunk például, hogy a Tompa Mihály országos szavalóversenyért, különböző történelemversenyekért vagy a Dobré slovo szlovák szavalóversenyért nem kapunk pontot. Így is 31 pontot (31×200 euró) szereztünk, ebből az első hely 4, a második 3, a harmadik 2, míg a nemzetközi versenyeken elért aranyérem 10 pontot ér.

Sportolóink közül országos döntőben szerepelt a fiú röplabdacsapatunk, amely a kerületi 1. helyezés után az országos 2. helyet is megszerezte. Iskolánk történetében ez az eddigi legnagyobb siker. A csapat tagjai:  Sánta János, Jánosdeák Márk, Mészáros Csaba, Králik Máté, Hriňa Attila, Pati Nagy Simon, Gyurenka Ádám, Szeles Bence, Szalay Mátyás, Halász Viktor, Vermes Ákos és Lakatos Gergő.  Atlétikában pedig 800 méteres síkfutásban Puha Réka országos ezüstérmet szerzett. A németolimpia  első helyét Kovarčík Beáta, míg a spanyololimpia legfelső fokát Kozmér Barbara nyerte el. Kováč Szilárd a Poznaj slovenskú reč aranyérmese lett. A Pitagorasz- matematika olimpia 2. helyét Ďurčovič Ádám vívta ki magának. S végezetül Csaplár Viktor magántanulónk a nemzetközi középeurópai matematikaolimpia (MEMO) aranyérmével tíz pontot szerzett iskolánknak. Eredményéért Csaplár Viktor november 22-én Pozsonyban átvehette az iskolaügyi minisztertől a diáknak adható legnagyobb kitüntetést, a Szent Gorazd Emléklapot.

A Selye János Gimnázium diákjai nem csak a tanulmányi versenyeken, hanem a sportviadalokon is folyamatosan öregbítik alma materunk hírnevét. Minden diáknak és felkészítő tanárnak szívből gratulálunk!

PaedDr. Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .