Projekttalálkozó Olaszországban

Az Erasmus+ VIRTUÁLIS INNOVÁCIÓS KÖZPONT tervezet szlovákiai, lengyelországi és görögországi résztvevői az olaszországi Casarano városában találkoztak. Az üzleti készségek fejlesztésére összpontosító tervezet koordinátora az Építők utcai Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola Komáromból.

A második oktatási tevékenység során, amelynek célja az érintett országok üzleti tevékenységének felmérése és összehasonlítása volt, a résztvevő partneri iskolák hat tanulójának és két tanárának volt lehetősége betekinteni Dél-Olaszország üzleti sikereibe.

A kíváncsi szemek betekintést nyerhettek a régi hagyományokkal rendelkező kisebb cégek működésébe, amelyek a helyi források felhasználásával állítanak elő minőségi termékeket, mint például egy családi olivaolajat előállító társaság, egy magán kőfeldolgozó, valamint a Los Angelesben található filmstúdiók és a Brodway-n fellépő táncosok számára cipőt készítő gyár életébe. A projekt résztvevői így olyan vállalatok műhelytitkaiba nyerhettek betekintést, ahova az emberek többsége általában nem jut el.

A résztvevők ötletekkel tele láttak ezután munkához, és nemzetközileg vegyes csoportokban dolgoztak a projektfeladatokon – bemutatták az érintett országok vállalkozásainak típusát, fiktív vállalatokat alakítottak, üzleti tervet készítettek a Canvas modell segítségével és megtanultak brosúrát készíteni.

A tevékenység során a közös kommunikációs nyelv az angol volt. Annak ellenére, hogy a résztvevők először látták egymást, nagyon hamar megtalálták a közös nyelvet, és az egész héten tartó szoros munkatempó mellett új barátságok is köttettek. A következő projekttalálkozóra a görög szigeten, Krétán található Heraklion városban kerül sor 2020 februárjában.

Ing. Hajabács Andrea, projekt-koordinátor

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .