Pályázat határon túli magyartanárok részére

A Magyartanárok Egyesülete irodalmi-módszertani tábort hirdet. A táborban műelemző és módszertani továbbképzés zajlik, elsősorban kiscsoportos műhelymunka formájában. Egyrészt egy klasszikus prózaíró, Mikszáth Kálmán alkotásaira, másrészt egy kortárs író, Tasnádi István műveire koncentrálunk. A szövegelemzésekhez tanításmódszertani kérdések megbeszélését kapcsoljuk. A programot Nógrád néhány irodalmi emlékhelyének megtekintése, filmelemzés, nyelvészeti előadás, kulturális programok teszik teljessé. Egy esti beszélgetésre vendégünk lesz a táborban Tasnádi István író.

Szeretettel látunk minden magyar szakos tanárt, egyetemistát és érdeklődőt. Idei programunkban hangsúlyos lesz az általános iskolákban is tanítható művek elemzése, a kortárs ifjúsági irodalom és a novellaelemzés. A tábor időpontja: 2020. június 29. – július 3., hétfőtől péntekig, helyszíne Balassagyarmat.

A részvételi díj 50.000 forint, ám egy tagtársunk szíves felajánlása révén módunk van a határon túli magyartanárok tábori részvételének támogatására. Ezért pályázatot hirdetünk határon túli magyar szakos tanárok és tanárjelöltek számára a részvételi díj teljes vagy részleges megtérítésére.

 Pályázati határidő: 2020. április 26.

A jelentkezés e-mailben történik: magyartanarok@gmail.com

A pályázatokat 2020. május 15-ig elbíráljuk, a pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről, a sikeres pályázókat a további tudnivalókról.

Kérjük, a pályázatban adják meg a következő adatokat:

a jelentkező neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, iskolája neve és annak címe

Pályázatukban legfeljebb fél oldalban fogalmazzák meg a következőket:

mi jellemzi az iskoláját (település, a diákság összetétele, képzési célok, irányok), mióta és milyen iskolákban tanított mostanáig, milyen szaktárgyakat, miért szeretne részt venni a továbbképzésen.

Kérjük, nyilatkozzanak a következőkről is:

a részvételi díjnak mekkora hányadát kéri (25% – 50% – 75% – 100%), részt kíván-e venni a továbbképzésen akkor is, ha nem tudjuk támogatni a részvételét

Szeretettel várunk minden határon túli magyar szakos tanárt, egyetemi hallgatót, kollégát!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .